Είναι ασφαλείς οι υφασμάτινες μάσκες – Η απάντηση Τσιόδρα

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι υφασμάτινες μάσκες είναι ασφαλείς, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έχει ήδη τοποθετηθεί για τη χρήση μη ιατρικής μάσκας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για «ένα συμπληρωματικό μέτρο προστασίας», ενώ ανέφερε πως «η χρήση της υφασμάτινης μάσκας δεν συνοδεύεται με αυξημένο κίνδυνο εάν χρησιμοποιείται σωστά».

Ωστόσο, «εάν δεν γίνεται σωστή χρήση τότε αυτός που την χρησιμοποιεί κινδυνεύει», συνέχισε ο ίδιος, σχολιάζοντας τις έρευνες που αναφέρουν ότι οι μη ιατρικές μάσκες μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε το μπροστινό μέρος της μάσκας όταν την αφαιρούμε καθώς και ότι κρίσιμο βήμα είναι το πλύσιμο των χεριών μετά τη χρήση της.

Ο λοιμωξιολόγος πρόσθεσε πως οι ιατρικές μάσκες εξακολουθούν να θεωρούνται είδος πρώτης ανάγκης στα νοσοκομεία και πως, επομένως, η χρήση τους πρέπει να περιορίζεται σε αυτά, ενώ παρέπεμψε στο υλικό του Υπ. Υγείας για τις οδηγίες χρήσης της μάσκας που πρέπει να φορούν οι πολίτες.

ΥΓΕΙΑ, ΜΑΣΚΕΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!