εγκρίθηκε-η-πρώτη-θεραπεία-για-παιδιά-609947
ΥΓΕΙΑ | 01.04.2019 | 17:14

Εγκρίθηκε η πρώτη θεραπεία για παιδιά που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση

Ελπιδοφόρα είναι τα νέα ,για τους ασθενείς που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση καθώς η πρώτη από στόματος θεραπεία, για παιδιά και εφήβους, εγκρίθηκε πρόσφατα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα η Νovartis ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενέκρινε τη φινγκολιμόδη, για τη θεραπεία παιδιών και εφήβων 10 έως 17 ετών, με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση .Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική από του στόματος τροποποιητική της νόσου θεραπεία, για παιδιά και εφήβους, βάσει κλινικών δεδομένων Φάσης III.

Πρέπει να επισημανθεί ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η ανάγκη, για μια αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή, σε αυτόν τον νεαρό πληθυσμό που πάσχει από ΠΣ, καθώς παρουσιάζει δύο έως τρεις φορές περισσότερες υποτροπές από τους ενήλικες, οι οποίες οδηγούν συχνά σε βαρύτερη πρόγνωση και μη αναστρέψιμη αναπηρία ,σε σύγκριση με την ΠΣ των ενηλίκων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη διαθέσιμη πλέον νέα εγκεκριμένη θεραπεία που ενδείκνυται για τους νέους ασθενείς με RRMS στην Ευρώπη –, ελπίζουμε αυτό να είναι το πρώτο βήμα, για την ανάπτυξη περισσότερων θεραπευτικών επιλογών για τα παιδιά και τους εφήβους με ΠΣ», δήλωσε ο Pedro Carrascal, Πρόεδρος του European Multiple Sclerosis Platform. «Οι νεαροί ασθενείς που πάσχουν από ΠΣ έχουν συχνά πιο σοβαρό αντίκτυπο στη ζωής τους. Η σημερινή έγκριση παρέχει την ευκαιρία ενός καλύτερου μέλλοντος για αυτούς και τις οικογένειές τους».

«Η ΠΣ πρώιμης έναρξης μπορεί να έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των παιδιών και των εφήβων, όπως η προσέλευση στο σχολείο και ο χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους», δήλωσε ο Paul Hudson, Chief Executive Officer, Novartis Pharmaceuticals. «Αποστολή μας είναι να αλλάξουμε την πορεία της ΠΣ, όπως κάνουμε από την αρχική έγκριση της θεραπείας το 2011, και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαλείψουμε την ΠΣ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η σημερινή απόφαση μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην εξέλιξη της θεραπείας, για την ΠΣ ,για όλα τα ηλικιακά φάσματα», κατέληξε.

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ,βασίζεται στη μελέτη PARADIGMS, μια κλινική μελέτη ορόσημο Φάσης III στην ΠΣ, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά και εφήβους ηλικίας 10 έως 17 ετών.