Ε.ΚΕ.Α: Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στις 24 και 25 Οκτωβρίου

Σε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, προχωράει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει επηρεάσει και τα αποθέματα αίματος στη χώρα, καθώς έχει μειωθεί η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στις αντίστοιχες υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Για τους παραπάνω λόγους και σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απευθύνει κάλεσμα σε όσους νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες θέλουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου, να  προσέλθουν  το Σάββατο 24/10 και την Κυριακή 25/10 στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 22 από τις 10.30 έως τις 16.30.

Η αιμοληψία θα γίνει από εξειδικευμένο προσωπικό του Ε.ΚΕ.Α, ενώ όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Τήρηση των μέτρων προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με τοποθέτηση ειδικής τέντας και παράλληλα για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν,
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας,
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας,
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Οι εθελοντές μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο εξής τηλέφωνο: 2132146726-16 (από Δευτέρα 19/10 έως και Παρασκευή 23/10, 9:00-14:30).

Προϋποθέσεις για να δώσει κάποιος αίμα

  • Να είσαι 18-65 ετών,
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία,
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες,
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας,
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]