διατροφολόγος-αποκαλύπτει-αυτές-οι-τ-524214
ΥΓΕΙΑ | 28.11.2021 | 12:00

Διατροφολόγος αποκαλύπτει: Αυτές οι τροφές φέρνουν κατάθλιψη – Η ουσία που αυξάνει 40% τον κίνδυνο

Διατροφολόγος αποκάλυψε ποια τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης.
Μια ακατάλληλη διατροφή μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο σοβαρά προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, αλλά και κατάθλιψη. Ο γιατρός, διατροφολόγος και ενδοκρινολόγος Βίκτορ Ζιλιάεφ μίλησε για αυτό στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Moscow 24».
Σύμφωνα με τον ίδιο, καταρχάς, γίνεται λόγος για την κατανάλωση λιπαρών τροφίμων όπως χοιρινό και αρνίσιο κρέας, ημιμαγειρεμένα προϊόντα και κάποια γαλακτοκομικά. Για την πέψη του κόκκινου κρέατος χρειάζεται αρκετή ενέργεια, η οποία, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός υγιούς νευρικού συστήματος. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τις βλαβερές ουσίες που περιέχουν τέτοια τρόφιμα.
«Η χοληστερόλη, η οποία βρίσκεται σε τρόφιμα πλούσια σε ζωικά λιπαρά, αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 40%. Αυτό διαπίστωσαν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν μια σχετική μελέτη» εξήγησε ο Ζιλιάεφ.
Σύμφωνα με τον γιατρό, είναι σημαντικό να μετριάσουμε την κατανάλωση ζάχαρης επειδή λόγω των διακυμάνσεων της γλυκόζης και της ινσουλίνης στο αίμα, η διάθεση κάποιου ανθρώπου μπορεί πρώτα να βελτιωθεί, αλλά στη συνέχεια να χειροτερέψει απότομα.
Πηγή: sputniknews.gr