Γκάγκα: 60% των κρουσμάτων είναι Όμικρον – Στο επίκεντρο Αττική, Θεσσαλονίκη - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
5
Μάι
Back

Γκάγκα: 60% των κρουσμάτων είναι Όμικρον – Στο επίκεντρο Αττική, Θεσσαλονίκη

Πάνω από 60% των συνολικών κρουσμάτων είναι της μετάλλαξης Όμικρον τις τελευταίες ημέρες, ενώ σήμερα μπορεί να είναι και περισσότερο. Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. “Η επέλαση της «Όμικρον» απ’ ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ έντονη. Τα τελευταία κρούσματα, που έχουμε μετρημένα με γονιδιακό έλεγχο, είναι πάνω από το 60% «Όμικρον» και πιθανότατα θα είναι ακόμα περισσότερα στις σημερινές μετρήσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι η Όμικρον, φαίνεται ότι πλέον, κυριαρχεί και στην χώρα μας ανέβασε, σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, το μέσο εβδομαδιαίο όρο των νέων κρουσμάτων σε 9.000, με 53.000 να νοσούν σήμερα στην Ελλάδα, ενώ κατέβασε το μέσο όρο ηλικίας των νοσούντων στα 29 έτη (σ.σ. σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στην ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών).

Παράλληλα αυξήθηκε και η θετικότητα στο 2,7, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων εμφανίζεται, κυρίως, σε Αττική και Θεσσαλονίκη:

Αττική: 15.707 (Ανατολική Αττική: 1804, Βόρειος Τομέας Αθηνών: 2745, Δυτική Αττική: 454, Δυτικός Τομέας Αθηνών: 1877, Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 5077, Νήσων: 212, Νότιος Τομέας Αθηνών: 1898, Πειραιώς: 1806 κρούσματα) και ακολουθούν:

-Θεσσαλονίκη:  3.997.

Τέλος, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, την τελευταία εβδομάδα είχαμε μείωση κατά 4% των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ και 6% επιδείνωση στις εισαγωγές.

Δείτε την ενημέρωση για την πανδημία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!