χαρδαλιάς-ανοίγουν-τα-γυμναστήρια-τη-843632
ΥΓΕΙΑ | 28.05.2021 | 18:24

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν τα γυμναστήρια τη Δευτέρα-Δια ζώσης οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωναϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Yπ. Ανάπτυξης: Σημαντική διευκρίνιση για τη λειτουργία των γυμναστηρίων

Επιπλέον ανοίγουν τα γήπεδα 5 επί 5 για ερασιτέχνες αθλητές, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Επίσης, θα διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις.

Όσον αφορά στα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Εκλογές αιρετών

Παράλληλα, οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από 31/05 ενεργοποιείται ένα νέο εργαλείο στην διαχείριση της πανδημίας. Πρόκειται για το covid19.gov.gr στο οποίο θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες:

Τον δείκτη θετικότητας

Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό

Την πορεία των κρουσμάτων

Τον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από τη Δευτέρα 31/5, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self-test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγου εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

Δεύτερον, αποφασίστηκε οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων δηλαδή, με προϋποθέσεις:

  • Μέχρι 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα.
  • Μεrapid test ή
  • Ηλεκτρονικές εγγραφές.
  • Χωρίς απονομές, χωρίς θεατές, με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό από την 1/6/2021.

Επίσης, όπως γνωρίζετε, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από 31/5. Θα ανακοινωθούν βέβαια κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο, σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις οποίες δεν είναι  δυνατή η χρήση μάσκας.

Περαιτέρω, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν και αποφασίστηκε οι εκλογές, καθώς και οι εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις αιρετών εκπροσώπων, να  διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων, εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα 150. Στις περιπτώσεις που τα μέλη είναι 150 και άνω, τόσο οι εκλογές, όσο και οι εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις, θα γίνονται με ψηφιακά μέσα.

Επιπλέον, η Επιτροπή των Επιδημιολόγων εισηγήθηκε την εξαίρεση από την παρούσα, των εκλογικών διαδικασιών που ήδη έχουν εκκινήσει με φυσική επιστολική ψήφο και έχουν υποβληθεί και εγκριθεί βέβαια τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Περαιτέρω, αποφασίστηκε να επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών και περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) μεταφοράς εμπορευμάτων/επιβατών, καθώς και να επιτρέπεται η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών για την απόκτηση Π.Ε.Ι. και της ειδικής θεωρητικής εξέτασης για την ειδική άδεια, υπό την προϋπόθεση  διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους εκπαιδευόμενους, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με τήρηση των αποστάσεων, της χωρητικότητας 50% και των υγειονομικών μέτρων.