«Χαμογελαστή κατάθλιψη»: Οι άνθρωποι που δείχνουν ευτυχισμένοι ίσως τελικά δεν είναι

Ορισμένοι επιλέγουν να μην εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ακόμη κι αν είναι απογοητευμένοι από τη ζωή τους .

Δείχνουν όμως ότι όλα βαίνουν καλώς, αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μιλάμε για τη «χαμογελαστή κατάθλιψη» «smiled depression».

Για τους ειδικούς , η «χαμογελαστή κατάθλιψη» πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μία ειδική παθολογική κατάσταση. Ο πλησιέστερος επιστημονικός όρος είναι η «άτυπη κατάθλιψη», όπως χαρακτηριστικά γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενοι ειδικούς.

Πώς είναι δυνατόν όμως οι καταθλιπτικοί να έχουν ένα τόσο χαμογελαστό πρόσωπο; Για την ειδικό, Ολίβια Ρίμς του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, η κατάθλιψη δεν εκδηλώνεται πάντα με τα ίδια συμπτώματα , δηλαδή, άσχημη διάθεση, κλάματα και απομόνωση. Υπάρχουν πολλοί που φορούν «προσωπείο» κρύβοντας εύκολα το πρόβλημά τους. Και μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι πιο ευεπίφοροι στην αυτοκτονία. Το ανησυχητικό είναι ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από «χαμογελαστή κατάθλιψη», όλο και αυξάνονται…, προσθέτει η επιστήμονας.

ΥΓΕΙΑ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!