Αυτός είναι ο μόνος παράγων που δυσκολεύει τον ύπνο μας - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
18
Μάρτιος
Back

Αυτός είναι ο μόνος παράγων που δυσκολεύει τον ύπνο μας

Όπως το φαγητό, την κατανάλωση νερού και την αναπνοή, χρειαζόμαστε και τον ύπνο για να επιβιώσουμε. Ο Aric A. Prather, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και κλινικός ψυχολόγος, έχει δουλέψει με εκατοντάδες ανθρώπους, τους οποίους βοήθησε να βελτιώσουν τις συνήθειες του ύπνου τους και κατά συνέπεια να κοιμούνται καλύτερα.

Με βάση την εμπειρία του και έρευνες που έχει διεξάγει, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο υπάρχει ένας παράγοντας, ο οποίος δυσκολεύει τον ύπνο μας και αυτός δεν είναι οι ώρες που περνάμε στο κινητό και τα social media, πριν από την ώρα που θα κοιμηθούμε ή τα άβολα σκεπάσματα και στρώματα, αλλά οι στοχασμοί και οι σκέψεις που κάνουμε όταν ξαπλώνουμε.

Αυτές οι σκέψεις εμποδίζουν τον ήρεμο ύπνο μας, επειδή κρατούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση, ακόμα και στο κρεβάτι, τη στιγμή που όλα γύρω είναι σκοτεινά και ήσυχα.

Η προσοχή μας στρέφεται ξανά και ξανά σε ένα σχόλιο που μπορεί να κάναμε ή να έκαναν άλλοι για εμάς. Σε μια λανθασμένη κίνηση στη δουλειά, σε έναν καβγά που μπορεί να είχαμε. Σε κάτι που δεν πήγε όπως θα το θέλαμε. Αυτές τις αρνητικές σκέψεις οι επιστήμονες τις αποκαλούν «κυρίαρχες», αφού είναι τόσο δυνατές και γίνονται τόσο έντονα αισθητές.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!