αυτό-είναι-το-πιο-αποτελεσματικό-αντι-784902
ΥΓΕΙΑ | 27.07.2022 | 10:24

Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό

Τη θέση των αντικαταθλιπτικών ενδεχομένως σύντομα πάρει το μαγιό, το σκουφάκι της κολύμβησης ακόμη και τα βατραχοπέδιλα.

Είναι πλέον γνωστό και διαπιστωμένο ότι η άθληση, ιδιαίτερα η καρδιοαναπνευστική όπως η κολύμβηση, έχει ευεργετική δράση σε περιστατικά ήπιας κατάθλιψης.

Εξίσου ευεργετικά και βελτιωτικά της διάθεσης είναι και άλλα είδη άθλησης ωστόσο, όπως το τρέξιμο, η γιόγκα, ακόμη και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Η επαφή με το υγρό στοιχείο στην περίπτωση της κολύμβησης, έχει ένα επιπλέον όφελος όσον αφορά την υγεία και τη διάθεσή μας καθώς κατά τη διάρκεια της κολύμβησης αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών που θεωρούνται οι ορμόνες της ευχαρίστησης, καθιστώντας αυτή τη μορφή αθλητικής δραστηριότητας ιδανικό αντίδοτο στο στρες.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι μέσα στο νερό έχετε τη δυνατότητα να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε και να αποκοπείτε από τα διαρκή άγχη της καθημερινότητας. Αυτή την δυνατότητα άμεσης απεμπλοκής από το στρες την προσφέρει σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα η επαφή με το νερό.

Με μισή ώρα κολύμπι σε ελεύθερο στυλ ή σε ύπτιο καίμε περίπου 150 θερμίδες (ο υπολογισμός αφορά ένα άτομο 70 κιλών). Με μισή ώρα πρόσθιο το ίδιο άτομο θα κάψει σχεδόν 200 θερμίδες.

Όποιο στυλ και αν επιλέξουμε το βέβαιο είναι ότι θα αποκομίσουμε τα οφέλη της κολύμβησης όπως η τόνωση όλου του μυϊκού συστήματος λόγω της αντίστασης του νερού, αλλά και το αίσθημα χαλάρωσης λόγω της επαφής με το υγρό στοιχείο.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι η κολύμβηση είναι ιδανική καρδιοαναπνευστική άσκηση και κατάλληλη επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο εύρος κινήσεων στην ξηρά (υπέρβαροι, άτομα με αρθρίτιδα, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης), ενώ είναι ιδιαίτερα ασφαλής επειδή λόγω της άνωσης ελαχιστοποιείται η πιθανότητα τραυματισμού και κακώσεων.

Πηγή: ygeiamou.gr