αθηνά-λινού-ζητά-να-επιστρέψουν-μέτρα-855540
ΥΓΕΙΑ | 23.03.2022 | 13:08

Αθηνά Λινού: Ζητά να επιστρέψουν μέτρα κατά της πανδημίας -Τι είπε για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την ώρα που κυβέρνηση προγραμματίζει και την άρση των τελευταίων μέτρων αναχαίτισης της πανδημία, η Αθηνά Λινού εκφράζει τη διαφωνία της, κρούει «καμπανάκι» κινδύνου για την επικράτηση της Όμικρον 2 και ζητά επιστροφή κάποιων από αυτών. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο ΠΟΥ κάνοντας ισχυρή σύσταση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Όπως είπε, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του Open, η Όμικρον 2 σχεδόν τείνει να επικρατήσει και στη χώρα μας και δεν ξέρουμε πόσο επιθετική είναι από πλευράς σοβαρής νοσηρότητας και θνησιμότητας.

«Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική», σημείωσε.




«Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει» είπε χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού, υπογραμμίζοντας ότι, επειδή κολλάνε και οι εμβολιασμένοι, θα πρέπει η Πολιτεία να ενεργοποιήσει και άλλα μέτρα προστασίας αντί να τα άρει.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, η οποία έχει καταργηθεί από τις 5 Μαρτίου στους εξωτερικούς χώρους και γίνεται συζήτηση για άρση της χρήσης της και στους κλειστούς, η Αθηνά Λινού ήταν κάθετη λέγοντας πως «δεν πρέπει να βγουν οι μάσκες ενώ θα πρέπει να μειωθεί η πληρότητα στους κλειστούς χώρους καθώς αν και μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι είναι ευάλωτοι απέναντι στην Όμικρον 2».

Αλλά προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω αναφορικά με τη γενική ιχνηλάτηση ζητώντας να επανέλθουν τα self test στο γενικό πληθυσμό και να γίνει νέα ενημερωτική καμπάνια για την ανάγκη αυτοελέγχου πριν από την έξοδο των πολιτών σε κλειστούς χώρους.

Αναφορικά με το πιστοποιητικού εμβολιασμού η κ. Λινού τόνισε ότι δεν βοηθάει πια στην πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού καθώς η παραλλαγή Όμικρον 2 λειτουργεί τελείως διαφορετικά και πλήττει και τους εμβολιασμένους.