Αθηνά Λινού: Γιατί πρέπει να ανοίξει η αγορά - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Δεκέμβριος
Back

Αθηνά Λινού: Γιατί πρέπει να ανοίξει η αγορά

Χρειάζεται καλύτερη ιχνηλάτηση των θετικών τεστ και προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο για να αναλάβει την ενημέρωση των επαφών και να χειρίζεται με σωστό τρόπο την επικοινωνία, σημειώνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού. Σημείωσε επίσης, πως για αρκετούς πολίτες δεν είναι εύκολη η παραμονή στο σπίτι για λόγους κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς. Δηλαδή, για συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα το να παραμείνει σπίτι του απομονωμένος είναι δύσκολο καθώς είτε χρειάζεται το μεροκάματο είτε δεν υπάρχει δωμάτιο να μπορεί να απομονωθεί.

Επισήμανε, παράλληλα, πως χρειάζεται καλύτερη καθοδήγηση για τους ασθενείς που μένουν σπίτι. Όπως εξήγησε, αρκετοί καθώς δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν οδηγούνται στο νοσοκομείο. Όμως, θα έπρεπε αντί να συμβαίνει αυτό να υπάρχει μια τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον ειδικό ώστε να δίνει τις σωστές οδηγίες και κατευθύνσεις να μετράει π.χ. το οξυγόνο του ασθενούς. Πρέπει να υπάρξει μια κατ οίκον παρακολούθηση, υπογράμμισε.

Μιλώντας για τα self test, η κ. Λινού τόνισε πως είναι μια καλή κατεύθυνση όμως χρειάζεται και πάλι σωστή ιχνηλάτηση. Επιπλέον, πρέπει να υψηλή αποτελεσματικότητα τα τεστ.

Για το άνοιγμα της αγοράς, η κ. Λινού τάχθηκε υπέρ. Όπως είπε, είναι σημαντικό, ωστόσο, να θυμόμαστε ότι ο ιος παραμένει. Επιπλέον, πρέπει να ανοίξουν ώστε να κινηθεί η οικονομία αλλά να βελτιωθεί και η ψυχολογία των πολιτών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!