Αρχίζουν σε «Αττικόν» και «Σωτηρία» οι δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου

  • Απο Aftodioikisi News
  • 5 Μαΐου 2021 - 11:59
  • Comments Off

Αρχίζουν σε «Αττικόν» και «Σωτηρία» οι δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου

Αρχίζουν  σήμερα στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν» οι κλινικές δοκιμές του ισραηλινού, εισπνεόμενου φαρμάκου για την καπολέμηση τoυ κορωνοϊού.

Συνολικά 90 ασθενείς, χωρίς αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά με ακτινολογικά ευρήματα, πρόκειται να λάβουν τις δόσεις.

Το φάρμακο μπορεί να χορηγείται σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών. Ωστόσο, καθώς βρίσκεται σε κλινική μελέτη, δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί ευρέως σε όλους.

Το τεχνολογικά προηγμένο φάρμακο θα χορηγείται μία φορά την ημέρα, για πέντε ημέρες και οι ασθενείς θα παρακολουθούνται και μετά το εξιτήριό τους.

Οι δοκιμές στην Ελλάδα γίνονται μετά από συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στις 8 Φεβρουαρίου στην Ιερουσαλήμ.

Τότε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στον Μπ. Νετανιάχου την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει και η χώρα μας στις κλινικές δοκιμές, κάτι που είχαν ζητήσει αρκετές ακόμη χώρες.

ΥΓΕΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΦΑΡΜΑΚΟ, ΔΟΚΙΜΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]