Ανεμβολίαστοι: Τι χρονικό όριο έχουν rapid ή self test που προσκομίζουν
Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
Back
Υποχρεωτικό self test για δημόσιους υπαλλήλους- Τι αλλάζει (ΦΕΚ)

Ανεμβολίαστοι: Τι χρονικό όριο έχουν rapid ή self test που προσκομίζουν

Αυστηρά χρονικά περιθώρια λήξης έχουν τα rapid test και το self test που θα προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι σε εστίαση, λιανικό εμπόριο και γήπεδα προκειμένου να εισέλθουν μέσα.

Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα καθόρισε συγκεκριμένο χρονικό όριο ισχύς των δικαιολογητικών που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες προκειμένου να μπορούν να ψωνίζουν και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα, το rapid test πρέπει να έχει διενεργεί εντός 48 ωρών, ενώ το PCR εντός 72 ωρών.

Παράλληλα, το self test πρέπει να έχει γίνει εντός 24 ωρών, πριν από την τέλεση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΦΕΚ ισχύουν τα εξής:

– Όπου προβλέπονται στην παρούσα, ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης. Η βεβαίωση αυτών: α) πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και β) να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο.

– Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορονοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!