αυτοί-είναι-οι-βασικοί-λόγοι-που-πρέπε-190474
ΥΓΕΙΑ | 09.01.2018 | 07:45

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί

Το να κοιμόμαστε χωρίς ρούχα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία κάτι το οποίο το έχει αποδείξει και η επιστήμη. Σύμφωνα με έρευνες, όποιος ξαπλώνει και απολαμβάνει τον νυχτερινό ύπνο γυμνός κάνει ιδιαίτερο καλό στον οργανισμό του.

Δείτε παρακάτω τους βασικούς λόγους για τους οποίος πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς ρούχα:

1. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν έρχεται σε επαφή δέρμα με δέρμα τότε τα επινεφρίδια μας δέχονται ένα μήνυμα: να χαλαρώσουν τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης στον οργανισμό μας η οποία ορμόνη ευθύνεται για την παραγωγή του στρες. Όπως η γιατρός Rachel Salas εξηγεί: η κορτιζόλη καταστέλλει την ανοσολογική απόκριση. Επίσης η επαφή δέρμα με δέρμα αυξάνει τα επίπεδα της οξυτοκίνης, η οποία μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην αρτηριακή πίεση και τη θεραπεία της.

2. Η θερμοκρασία του σώματος επηρεάζει τον ύπνο

Μια μελέτη του 2004 διαπίστωσε ότι για να «ξεκινήσει κανονικά» ο ύπνος μεγάλο ρόλο παίζει ο πυρήνας θερμοκρασίας του σώματος. Οι ερευνητές σε μελέτες που έχουν διεξάγει για την φυσιολογική έναρξη του ύπνου σε άτομα που πάσχουν από αϋπνία δείχνουν πως ο πυρήνας του σώματος τους είναι πολύ πιο ζεστός σε θερμοκρασία αμέσως μόλις πάνε για ύπνο, σε σύγκριση με τους φυσιολογικούς υγιείς ενήλικες.

3. Αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία

Μια έρευνα του 2014 από μια εταιρία στην Αμερική που προωθεί προϊόντα βαμβακιού που περιλαμβάνουν οι πυτζάμες και τα σεντόνια, διαπίστωσε ότι το 57% των ατόμων που κοιμήθηκαν γυμνοί ανέφεραν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους!

4. Προλαμβάνει τον διαβήτη

Οι ενήλικες έχουν μικρές ποσότητες «καλού λίπους» στο σώμα τους καθώς μια μελέτη του 2014 εξέτασε το πώς η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο μπορεί να επηρεάσει το λίπος. Μελέτη τεσσάρων μηνών έδειξε πως μόλις πέντε άνδρες που κοιμόντουσαν σε ζεστά υπνοδωμάτια μετά από τέσσερις εβδομάδες που κοιμήθηκαν σε πιο κρύα θερμοκρασία, οι άνδρες είχαν παρουσιάσει σχεδόν διπλάσια ποσότητα καλού λίπους και η ευαισθησία της ινσουλίνης τους ήταν καλύτερη, γεγονός το οποίο  θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη.

5. Βελτιώνει την υγεία

Ένα υπερβολικά ζεστό περιβάλλον θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερα μικρόβια και βακτήρια τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας. Με το να κοιμάστε γυμνοί έχετε μια καλύτερη πιθανότητα πρόσβασης αέρα στο σώμα σας όπου βοηθάει στην πρόληψη των λοιμώξεων.