αυτές-οι-τροφές-είναι-εφτάψυχες-429194
ΥΓΕΙΑ | 03.01.2018 | 13:05

Αυτές οι τροφές είναι «εφτάψυχες»

Υπάρχουν κάποιες τροφές που ακόμη κι αν τις έχετε ξεχάσει για χρόνια ολόκληρα στα ντουλάπια της κουζίνας, μπορείτε να τις καταναλώσετε χωρίς να διατρέχετε κανέναν απολύτως κίνδυνο! Ποιες είναι αυτές;

Ξεκινάμε με τα στεγνά ζυμαρικά τα οποία μπορείτε να τα μαγειρέψετε ακόμη και μία δεκαετία μετά από την ημέρα που θα τα αγοράσετε. Το μόνο που θα διακινδυνεύσετε είναι να έχουν χάσει ολίγον τι την γεύση τους.

Συνεχίζουμε με τα φασόλια τα οποία είναι απολύτως ασφαλή ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Το μόνο που ίσως χρειαστεί να κάνετε είναι να τα μουλιάσετε λίγες ώρες παραπάνω.

Απολύτως ασφαλές, παρά την πάροδο των ετών, είναι και το ξύδι η υψηλή οξύτητα του οποίου δρα ως φυσικό συντηρητικό που ανατρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.

Επ’ αόριστον “ζει” και το αλάτι το οποίο τα παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούταν μάλιστα και ως μέσο συντήρησης άλλων τροφών.

Το τελευταίο “αειθαλές” τρόφιμο είναι η βανίλια η οποία μπορεί να συντηρηθεί επ’ αόριστον λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε οινόπνευμα. Φροντίστε ωστόσο να την κρατάτε μακριά από το φως και τη θερμότητα και έξω από το ψυγείο διότι το άρωμα και η γεύση της εξασθενούν με το πέρασμα των χρόνων.