αφιερωμένη-στη-μάχη-κατά-της-πανδημία-912252
ΥΓΕΙΑ | 09.06.2021 | 14:06

Αφιερωμένη στη μάχη κατά της πανδημίας η φετινή επέτειος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Αφιερωμένη στη μάχη κατά της πανδημίας η φετινή επέτειος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την συμπλήρωση 144 ετών από την ίδρυση του, διοργανώνει μεγάλη διαδικτυακή εορταστική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, την Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρες 13:00-14:30, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της πανδημίας, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει και να επιβραβεύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι νοσηλεύτριες του Ε.Ε.Σ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις έκτακτες υγειονομικές προκλήσεις της εποχής.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Αρχών και των Δημοσίων Φορέων. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά για το ευρύ κοινό μέσω διαδικτύου. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/_vxvXQApT7w

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα υπάρξει μεγάλη Έκθεση, την οποία μπορεί να επισκεφθεί το ευρύ κοινό και να γνωρίσει από κοντά τις δράσεις και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μάλιστα, στην έκθεση θα υπάρχουν εκθέματα από όλες τις δράσεις που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ από το 1877. Σημειώνεται ότι στην έκθεση θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Η Βουλή φωταγωγείται προς τιμήν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Την ίδια μέρα, η Ελληνική Πολιτεία, αποφάσισε, τιμής ένεκεν, να φωταγωγήσει τη Βουλή των Ελλήνων, από τις 20:30-23:00 με το έμβλημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Αντίστοιχη φωταγώγηση θα γίνει και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.