αδερφός-16χρονης-που-πέθανε-από-κορωνοϊ-869124
ΥΓΕΙΑ | 03.02.2021 | 15:12

Αδερφός 16χρονης που πέθανε από κορωνοϊό: Ο παιδίατρος έκανε λάθος διάγνωση

Σε κατάσταση σοκ είναι ο αδερφός της 16χρονης που έσβησε σήμερα στο νοσοκομείο της Θήβας όπου μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με συμπτώματα κορωνοϊού ενώ και η μητέρα του είναι διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό.

Ο 21χρονος αδερφός της 16χρονης από τη Θήβα που έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό μίλησε συγκλονισμένος στην εκπομπή Tlive στην τηλεόραση του Alpha.

«Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, σε χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις» δήλωσε λίγο αφότου έγινε γνωστή η σοκαριστική είδηση. Παράλληλα, είπε ότι και ο ίδιος υπήρξε αρνητής της πανδημίας λόγω του νεαρού, όπως είπε, της ηλικίας του και έστειλε μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού.

«Όσοι είσαι εναντίον της πανδημίας σκεφτείτε το πολύ καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Ζει ανάμεσά μας, είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει» επισήμανε.

Με σκληρά λόγια μίλησε για τον παιδίατρο που εξέτασε την αδερφή του και τον χαρακτήρισε «εγκληματία».

«Ο παιδίατρος να βρει τρύπα να κρυφτεί, είπε ότι έχει φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φάρμακα για φαρυγγίτιδα με θετικό τεστ κορονοϊού».

Εξηγώντας περαιτέρω τι συνέβη με την αδερφή του, ανέφερε ότι και οι γονείς του και η αδερφή του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ο πατέρας του είναι ασυμπτωματικός και τους έδωσαν οδηγίες την περασμένη Παρασκευή να μείνουν στο σπίτι. Τη Δευτέρα τους έδωσαν, όπως είπε, εντολή να πάνε στο νοσοκομείο για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Για τη μητέρα του που είναι διασωληνωμένη και έχει υποκείμενα νοσήματα ανέφερε ότι έχει διαβήτη και αδυναμία στους πνεύμονες.

Νοσοκομείο Θήβας: Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή

Στην απώλεια της 16χρονης στη Θήβα, η οποία είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, στην οποία επισημαίνει ότι η 16χρονη είχε διαγνωστεί θετική στον ιό από την Παρασκευή με ήπια κλινικά συμπτώματα.

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει η ανακοίνωση η οποία περιγράφει τι ακριβώς συνέβη σήμερα όταν η 16χρονη κοπέλα ξαναπήγε στο νοσοκομείο.

«Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε», επισημαίνει η ανακοίνωση του νοσοκομείου και προσθέτει πως θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

«Η διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο κορίτσι εισήχθη σήμερα Τετάρτη το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας, ενώ η μητέρα της 16χρονης νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε αργότερα μετά από ανακοπή.

Αδιάγνωστος διαβήτης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη 15χρονη είχε εξαιρετικά υψηλές τιμές σακχάρου, και όπως διαπίστωσαν οι γιατροί αδιάγνωστο σακχαρώδη διαβήτη.

Όπως δήλωσε στο evima. gr ο δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου «η 16χρονη εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας με συμπτώματα του ιού. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός». «Κάνω έκκληση στους δημότες για μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Αναστασίου.