α-ξανθός-η-κυβέρνηση-επέλεξε-το-κόστο-752303
ΥΓΕΙΑ | 22.09.2021 | 11:56

Α. Ξανθός: «Η κυβέρνηση επέλεξε το κόστος της πανδημίας να το πληρώνουν οι πολίτες»

Α. Ξανθός: «Η κυβέρνηση επέλεξε το κόστος της πανδημίας να το πληρώνουν οι πολίτες»

«Η υιοθέτηση αυστηρότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαγνωστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση των πολιτών σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας, είναι προφανώς θεμιτή σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας.  Το κρίσιμο θέμα βεβαίως είναι ποιος πληρώνει το κόστος»

Τη δήλωση αυτή έκανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός προσθέτοντας:

«Η κοινωνία συνειδητοποιεί καθημερινά ότι η επιλογή  της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να το επωμίζονται οι πολίτες. H λογική της ατομικής ευθύνης που πρεσβεύει η κυβέρνηση, εξελίσσεται πλέον σε δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση στην  καθημερινότητα των ανθρώπων»

Ο κ. Ξανθός υπογραμμίζει ότι « η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι δημόσια υπόθεση και όχι μηχανισμός μετακύλισης βαρών στην κοινωνία. Είναι πεδίο υλοποίησης πολιτικών καθολικής κάλυψης και ισότητας και όχι δημιουργίας νέων διακρίσεων με βάση την εισοδηματική κατάσταση των ανθρώπων. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει το ΕΣΥ, αλλά προωθεί την ιδιωτικοποίηση του, είτε με  έμμεσο τρόπο (αυξάνοντας την ιδιωτική δαπάνη), είτε με άμεσο (μέσω των ΣΔΙΤ και της αναδιοργάνωσης του ΕΟΠΥΥ στο πρότυπο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών).