Categories: Υγεία

8χρονος παραπονιόταν για πονοκεφάλους, αλλά χρειάστηκε επείγουσα επέμβαση στο κεφάλι

Ο οκτάχρονος Alfie Barney από το Derbyshire της Αγγλίας άρχισε να αντιμετωπίζει πονοκεφάλους, τους οποίους οι γονείς του αρχικά απέδωσαν στο άγχος για την επιστροφή στο σχολείο. Ωστόσο, μετά από μια συνηθισμένη οφθαλμολογική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι ο μικρός μαθητής είχε μια απειλητική για τη ζωή εγκεφαλική βλάβη!

Η μητέρα του του αποφάσισε να τον πάει για μια εξέταση ματιών, όταν παρατήρησε ότι το παιδί είχε αναπτύξει επίσης έναν ελαφρύ στραβισμό.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, όμως, ο οπτικός Adnan Nawaz παρατήρησε πρήξιμο (οίδημα) του οπτικού νεύρου στο πίσω μέρος του ματιού. Αμέσως συνέστησε να εισαχθεί το αγόρι επιτόπου στα Επείγοντα νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο ο Alfie διαγνώστηκε με ψευδοόγκο εγκεφάλου, μια νευρολογική κατάσταση που προκύπτει από αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση!

Τι είναι ο ψευδοόγκος εγκεφάλου

Ο ψευδοόγκος εγκεφάλου είναι μια κατάσταση κατά την οποία η πίεση στον εγκέφαλο αυξάνεται, προκαλώντας πονοκεφάλους και προβλήματα όρασης. Η πάθηση παίρνει το όνομά της από το γεγονός ότι τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα που προκαλούνται από όγκους στον εγκέφαλο. Είναι επίσης γνωστή ως ιδιοπαθής ενδοκρανιακή υπέρταση. Είναι μια θεραπεύσιμη κατάσταση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επανέλθει, ή και να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Ευτυχώς, στην περίπτωση του Alfie, η θεραπεία της οσφυϊκής διάτρησης που επιλέχθηκε για να ανακουφίσει το πρήξιμο στον εγκέφαλό του, ήταν επιτυχής. Από τότε, ο 8χρονος έχει αναρρώσει πλήρως.

Ψευδοόγκος εγκεφάλου: Αίτια

Η ακριβής αιτία αυτής της κατάστασης είναι άγνωστη, αλλά μπορεί να σχετίζεται με την ύπαρξη υπερβολικού εγκεφαλονωτιαίου υγρού στο κρανίο. Αυτό το υγρό, που προστατεύει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, απορροφάται κανονικά στην κυκλοφορία του αίματός σας. Ο ψευδοόγκος του εγκεφάλου μπορεί να εμφανιστεί όταν αυτό το υγρό δεν απορροφηθεί πλήρως, γεγονός που προκαλεί την συσσώρευσή του. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη πίεση στο κρανίο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει παιδιά, άνδρες και μεγαλύτερους ενήλικες, αλλά εμφανίζεται συχνότερα σε παχύσαρκες γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, ή λίγο πριν την εμμηνόπαυση.

Ψευδοόγκος εγκεφάλου: Συμπτώματα

Πονοκέφαλος

Ένα κοινό σύμπτωμα αυτής της κατάστασης είναι ένας πονοκέφαλος που ξεκινά πίσω από τα μάτια. Αυτοί οι πονοκέφαλοι μπορούν να επιδεινωθούν τη νύχτα, όταν κινείτε τα μάτια σας, ή όταν ξυπνάτε για πρώτη φορά.

Προβλήματα όρασης

Μπορεί επίσης να έχετε προβλήματα όρασης, όπως να βλέπετε λάμψεις φωτός, ή να έχετε σύντομα επεισόδια τύφλωσης, ή θολή όραση. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να γίνουν χειρότερα καθώς η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε διπλή όραση, ή μόνιμη απώλεια όρασης.

πηγή: iatropedia.gr

Comments are closed.


Recent Posts

Μυτιλήνη: Προβλήματα από ισχυρές βροχοπτώσεις

Ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από θυελλώδεις ανέμους σάρωσαν σήμερα το βράδυ τη Λέσβο από δυτικά προς ανατολικά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν…

2 ώρες ago

Δημοσκόπηση για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται -Ποιοι πάνε στο β’ γύρο (ονόματα)

Μία νέα δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ είδε το φως της δημοσιότητας απόψε και διενεργήθηκε για λογαριασμό του …

5 ώρες ago

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 -Υπερχείλισε ποταμός

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ηλεία με την κακοκαιρία κατά μήκος του ποταμού Βέργα στην Βάρδα και στη Μανωλάδα.…

5 ώρες ago

Κλήσεις απατεώνων: Οι «ύποπτοι» αριθμοί 0035, 0040, 0044 & 0049

Phising, vishing, spamming, scamming. Λέξεις που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και όλες έχουν κοινό παρονομαστή την…

5 ώρες ago

Επιστροφή Γλυπτών Παρθενώνα: Βρετανικό έγγραφο αποκαλύπτει ποιος νόμος πρέπει να αλλάξει

Σύμφωνα με  έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου φέρνει στο φως η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο νόμος που εμποδίζει την επιστροφή…

6 ώρες ago

Το «μυστικό» του Σκλαβενίτη: Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει όταν αγοράζει αυτά τα προϊόντα

«Καλπάζει» σε κέρδη ο Σκλαβενίτης και ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχίας οφείλεται σε προϊόντα, που όλοι αγοράζουν διότι είναι…

6 ώρες ago