Χωρίς Ίντερνετ 125 υπηρεσίες του Λιμενικού καταγγέλλουν οι λιμενικοί

Καταγγελία ότι από σήμερα το πρωί θα είναι χωρίς ίντερνετ 125 Λιμενικές Αρχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτές των ακριτικών νησιών, θα μείνουν χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο έκανε η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος:

Με αφορμή πληροφορίες και διαμαρτυρίες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι από αύριο 01-02-2017, 125 Λιμενικές Αρχές, Περιφερειακές Υπηρεσίες και Επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο, παρεμβαίνουμε δηλώνοντας ενεοί. Αναλυτικότερα, όπως ενημερώθηκαν οι υπόψη υπηρεσίες, μόλις πρόσφατα δρομολογήθηκαν οι σχετικές ενέργειες για την εξεύρεση πιστώσεων και την υλοποίηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξασφάλιση διασύνδεσης με νέες γραμμές δεδομένων των προαναφερόμενων Λιμενικών Αρχών και Υπηρεσιών, διαδικασία που εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου 2017.

Αυτό συνεπάγεται ότι για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών – εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στην διαδικασία εξεύρεσης νέας συνεργασίας γραμμών δεδομένων – 125 Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (π.χ. Μεγίστη, Νίσυρος, Θάσος, Οθωνοί, Σίφνος, Άγιος Ευστράτιος κλπ) δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για καμία απολύτως εργασία, ούτε καν της απλής πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Φυσικά δεν γίνεται καν λόγος για την πρόσβαση εν γένει στις εσωτερικές εφαρμογές του Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Απορίας άξιο είναι λοιπόν πως, εν έτη 2017, όταν η τεχνολογία έχει εισβάλει σε κάθε τομέα της αρμοδιότητας μας, θα υπάρχουν Υπηρεσίες που θα στερούνται του αυτονόητου όπως είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ομαλή λειτουργία τους.

Επισημαίνουμε δε ότι οι λύσεις που προτείνονται όπως η πρόσβαση από εξωγενή σύνδεση διαδικτύου – το κόστος της οποίας αλήθεια δεν μας λένε ποιός θα το καλύπτει! – ή η μετακίνηση των στελεχών στην Προϊσταμένη Λιμενική Αρχή – που μπορεί να απέχει έως και 100 χλμ. ή να βρίσκεται σε άλλο νησί μόνο και μόνο για τον έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του υπηρεσιακού email, μόνο ως αστεία προσέγγιση θα μπορούσαν να εκληφθούν.

Καλούμε τον κ. Υπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Ας μην επιτρέπουμε τέτοιου είδους ζητήματα να διογκώνονται αφενός λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την υπηρεσιακή καθημερινότητα των στελεχών και αφετέρου καθιστώντας το Σώμα και τα στελέχη του αντικείμενα κακεντρεχών σχολίων που μειώνουν το έργο και την προσφορά τους.

Από την πλευρά του το υπ. Ναυτιλίας, απέφυγε να βγάλει ανακοίνωση ωστόσο μέσω διαρροών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαψεύδει τις καταγγελίες.

«Σε καμία περίπτωση το υπουργείο Ναυτιλίας δεν θα άφηνε, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο λιμενικές αρχές της χώρας», τονίζουν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος. Όπως τόνισαν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, η πρόσβαση των λιμενικών αρχών στο διαδίκτυο έως την ολοκλήρωση του διαγωνισμού σε δύο μήνες, θα συνεχιστεί με τον ΟΤΕ και τον υπάρχοντα πάροχο.

Ανέφεραν επίσης, ότι μετά της λήξης της σχετικής σύμβασης με τον έως τώρα ανάδοχο της παρεχομένης υπηρεσίας, το υπουργείο Ναυτιλίας είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό που σε πρώτη φάση κηρύχθηκε άγονος, αφού καμία εταιρεία υπηρεσίας διαδικτύου δεν προσήλθε, καθ’ ότι απαιτούσαν σύμβαση 24 μηνών και όχι για 10, που ήταν την πρώτη φορά.

UNCATEGORIZED, ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ, 125, ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!