Δ. Βύρωνα: Περιμένει έγκριση του ΑΣΕΠ για πληρωμές συμβασιούχων

Το σωματείο εργαζομένων του δήμου Βύρωνα, με την συμμετοχή όλων των συμβασιούχων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, όπου απαίτησαν την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, αναδεικνύοντας όπως σημειώνουν τις ευθύνες του Δήμου για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης «προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογηθεί για την καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή της μισθοδοσίας ,μεταφέροντας την ευθύνη στην υπηρεσία της διεύθυνσης προσωπικού».

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν: «Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο εσωτερικών, 5 Σεπτεµβρίου 2017 προκειμένου να πειστούν εκείνοι οι επίτροποι του ελεγκτικού συνεδρίου που αρνιόντουσαν να υπογράψουν τα εντάλματα για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων, αδειάζοντας και ορισμένους δήμους, όπως ο Δήμος Βύρωνα όπου δεν προχωρούσαν την διαδικασία και να σταλούν τα εντάλματα πληρωμής των 22 συμβασιούχων στον επίτροπο, εάν δεν έρθει η έγκριση από τον ΑΣΕΠ.

Η πολιτική αυτή των συγκεκριμένων δημοτικών αρχών και τα προσχώματα ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων παίρνουν αποστομωτική απάντηση από τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, όπου μεταξύ άλλων ρητά αναφέρεται στην παραγ. 2 ότι:

2. Προς διασφάλιση της διαφάνειας και προς αποφυγή καταστρατήγησης των εξαιρετικών προϋποθέσεων που τίθενται µε την εν θέµατι διάταξη, στην παρ. 3 αυτής, προβλέπεται ότι η απόφαση της παρ. 2 (η απόφαση, δηλαδή, του οικείου ∆ηµοτικού Συµβουλίου µε την οποία διαπιστώνεται η συνδροµή των εξαιρετικών προϋποθέσεων και αποφασίζεται η απασχόληση, µέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων και το αργότερο µέχρι την 31.3.2018, του προσωπικού που υπηρετούσε µέχρι την 7.6.2017) διαβιβάζεται στο Α.Σ.Ε.Π. για έλεγχο ως προς τη συνδροµή των προϋποθέσεων αυτών. Επισηµαίνεται ότι η ολοκλήρωση του ελέγχου αυτού δεν συνιστά προϋπόθεση για την έναρξη εκτέλεσης των συµβάσεων που συνάπτονται µε την παρ. 2 ούτε, βεβαίως, για την πληρωµή των υπηρεσιών που παρέχονται. Πέραν του γεγονότος ότι τούτο δεν προβλέπεται και από το γράµµα της διάταξης, µια τέτοια ερµηνευτική εκδοχή θα καθιστούσε την ίδια τη ρύθµιση της παρ. 2 άνευ αντικειµένου.

…. Κατά συνέπεια, η µεν διαβίβαση των σχετικών αποφάσεων προς έλεγχο στο ΑΣΕΠ θα πρέπει να είναι άµεση, η εκτέλεση όµως των σχετικών συµβάσεων (και, ως εκ τούτου, η πληρωµή της µισθοδοσίας), µέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου αυτού, δεν αναστέλλεται».

UNCATEGORIZED, ΑΣΕΠ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!