Τσόκας: «Στον αέρα» η αυτεπιστασία λόγω... έναντι - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Τσόκας: «Στον αέρα» η αυτεπιστασία λόγω… έναντι

Πέραν της μισθοδοσίας που θα είναι αδύνατον να καταβληθεί, πέραν των κοινωνικο-προνοιακών δομών που θα «ταρακουνηθούν» και θα «πέσουν» συθέμελες, λόγω των μειωμένων ΚΑΠ Αυγούστου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ και ως τέως δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τσόκας δίνει και μια άλλη διάσταση στο θέμα της περικοπής των πόρων στους δήμους:

Όπως λέει χαρακτηριστικά με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ένα από τα προγράμματα που αφορούν στην ανάπτυξη των δήμων, αυτό της αυτεπιστασίας που φέτος -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και ανακοινωθέντα από την κυβέρνηση θα απασχολήσει 35.000 άνεργους- θα τιναχθεί «στον αέρα».

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Τσόκα, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ και ως τέως δήμαρχος Καισαριανής που γνωρίζετε τη λειτουργία των δήμων «εκ των έσω», πώς κρίνεται τη κατανομή των ΚΑΠ Αυγούστου από την κυβέρνηση, κατανομή που είναι μειωμένοι κατά 30% σε σχέση με τους ΚΑΠ Ιουλίου.

Με τα χρήματα αυτά δεν είναι βέβαιον ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν οι δήμοι τη μισθοδοσία. Για να μη μιλήσουμε, για τις ανελαστικές δαπάνες και λουκέτα στους δήμους.

Ήσασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο;

Παρά το ότι μας είπαν ότι θα διορθωθεί το λάθος των 450 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για να διορθωθούν τα 2,4 δισ. στον Προϋλογισμό με το σωστό 2,7 δισ. ευρώ, και μέχρι στιγμής κανένα δωδεκαρτημόριο δεν έχει δοθεί με βάση τα 2,7 δισ., πλην του Απριλίου που ήταν αυξημένο.

Με το δεδομένο, πλέον, των περίπου 96 εκατ. ευρώ που δίδονται στους δήμους για τον Αύγουστο, τι προβλέπετε; Θα λειτουργήσουν;

Όταν πάμε στα 96 εκατ. ευρώ, τότε μιλάμε πλέον για λουκέτα και για «έκρηξη» στο τέλος Αυγούστου.

Μάλιστα, λουκέτα και τέλος σε πολλές υπηρεσίες και προγράμματα, δηλαδή, όπως για παράδειγμα την αυτεπιστασία, για την οποία ήδη το ΑΣΕΠ δημοσιοποίησε τον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για το 2012;

Ναι. Με δεδομένους τους πάρα πολύ μειωμένους ΚΑΠ Αυγούστου, δεν μπορεί να γίνει και τίποτε άλλο στους δήμους, όπως, για παράδειγμα το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας που τινάζεται «στον αέρα». Εδώ δε θα έχει να πληρώσει μισθούς.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!