Τραγέλαφος με τις μάσκες: Ποιος εκθέτει την Αυτοδιοίκηση και γιατί; - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
4
Ιούλιος
Back

Τραγέλαφος με τις μάσκες: Ποιος εκθέτει την Αυτοδιοίκηση και γιατί;

Πριν από 20 ημέρες η aftodioikisi.gr σε άρθρο της είχε επισημάνει ότι:

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναλαμβάνοντας την «υπόθεση μάσκες», είχε δει μόνο το τυρί και όχι την φάκα. Ήταν κάτι που εμμέσως πλην σαφώς το είχαν επισημάνει στον κ. Παπαστεργίου και στενοί του συνεργάτες, όπως ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης.

Δυστυχώς, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν πλήρως το από 25 Αυγούστου άρθρο της ιστοσελίδας. Με ευθύνη του προέδρου της η ΚΕΔΕ και η Αυτοδιοικηση συνολικότερα, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα:

Από τα υπονοούμενα του α΄ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου για στημένο διαγωνισμό.

Μέχρι την αρχική κατακύρωση σε εταιρεία επιχειρηματία που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη γαλλική βιομηχανία Dassault, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Rafale!

Και από τις 27.000 ακατάλληλες μάσκες που στάλθηκαν στο δήμο Θεσσαλονίκης έως τις 605.000 λιγότερες που, τελικώς, κατασκευάσθηκαν.

Και, βεβαίως, με τον χθεσινό τραγέλαφο, τις μάσκες -κουκούλες, που αναγκάσθηκε να παραδεχθεί η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας.

Με αποτέλεσμα η ΚΕΔΕ, λίγες ώρες μετά τις θριαμβολογίες του προέδρου της, να ανακοινώσει ότι διακόπτει την παραγωγή τους.

Και το ερώτημα που τίθεται, πλέον, απ’ όλο και μεγαλύτερο αριθμό δημάρχων είναι περισσότερο από εύλογο: «Για ποιο λόγο η Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την τελευταία στιγμή μια ευθύνη που δεν της αναλογούσε και τελικά να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών;»

Μήπως, τελικά, ορισμένοι που εκλέγονται με τις ψήφους των δημάρχων, θεωρούν ότι δεν οφείλουν τις θέσεις τους σ’ εκείνους αλλά στους κομματικούς πάτρωνές τους, που τους έδωσαν το χρίσμα;

Μήπως αντί να προασπίζουν τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης, εξυπηρετούν εκείνους στους οποίους νομίζουν ότι χρωστάνε;

Και μήπως, εντέλει, στο ζύγι εκείνο που μετράει είναι ΜΟΝΟ η προσπάθεια για προσωπική ανέλιξη και όχι το συλλογικό συμφέρον;

Αλλά από τέτοιους, δυστυχώς, έχει χορτάσει η Αυτοδιοίκηση…

aftodioikisi.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!