Στ. Μποζίκης: «Λαγός» του Μιχελάκη ο Γρηγοράκος στην επίθεση κατά των δήμων

Αναγκαία είναι η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης της «άφωνης» ΚΕΔΕ, προκειμένου να πάρει θέση απέναντι σε όλα αυτά που το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει για την αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με άρθρο του δημάρχου Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη στην aftodioikisi.gr.

Ο κ. Μποζίκης κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση του υπουργείου Εσωτερικών εναντίον της αυτοδιοίκησης, ενώ κατηγορεί την ΚΕΔΕ για ατολμία που θα μπορούσε από κάποιους να χαρακτηριστεί ως συνενοχή. «Η αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης τόσο από τον κ. Μιχελάκη , όσο και από τον κ. Γρηγοράκο ( ο οποίος τείνει να εξελιχθεί σε «λαγό» του κ. Υπουργού ) , είναι τουλάχιστον απαξιωτική», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μποζίκης.

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η αλλαγή του χωροταξικού είναι δύο μόνο από τα ζητήματα που έρχονται να πλήξουν την αυτοδιοίκηση σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

Αναλυτικά το άρθρο του δημάρχου Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη είναι το εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αυτοδιοίκηση γίνεται μάρτυρας μιας στοχευμένης επίθεσης από το υπουργείο Εσωτερικών για ζητήματα που αφορούν το θεσμό και έχουν να κάνουν με μια σειρά από ζητήματα όπως η μεταβίβαση της είσπραξης του Φ.ΑΠ. στους Δήμους , η αλλαγή του εκλογικού νόμου , η αλλαγή του χωροταξικού και άλλα πολλά .

Όλα αυτά σε μια χρονική συγκυρία όπου η Αυτοδιοίκηση έχει καταβάλλει πολύ μεγαλύτερο τίμημα απ’ αυτό που της αναλογεί τόσο με την περικοπή των χρηματοδοτήσεων που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 70% , όσο και με τις απολύσεις προσωπικού .
Η αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης τόσο από τον κ. Μιχελάκη , όσο και από τον κ. Γρηγοράκο ( ο οποίος τείνει να εξελιχθεί σε «λαγό» του κ. Υπουργού ) , είναι τουλάχιστον απαξιωτική.

Αντί το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ να δώσει λύσεις στα μεγάλα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τούτη την ώρα η Αυτοδιοίκηση , λειτουργεί αυτογνωμόνως και εξαγγέλλει αλλαγές στον εκλογικό νόμο και στο χωροταξικό των Δήμων και όλα αυτά 6 μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές .

Ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα επιτευχθεί ένα δημοκρατικό άλμα . Για πιο δημοκρατικό άλμα μιλάει ο κ. Υπουργός όταν προωθεί την εκλογή Δημάρχων με 42% ; Όταν μειώνει τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων , όταν καταργεί Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες , όταν οι σύμβουλοι που θα εκλέγονται δεν θα εκλέγονται σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης αλλά με βάση το ποιος έχει εκλεγεί Δήμαρχος ή όχι .

Επίσης ο Υπουργός είναι έτοιμος να δώσει για διαβούλευση Νόμο με τον οποίο θα αλλάζει το χωροταξικό σε πολλούς Δήμους και θα δίνεται η δυνατότητα και για αλλαγές ορίων σε άλλου Ο.Τ.Α.

Άραγε ο Υπουργός έχει αφουγκραστεί τις τοπικές κοινωνίες για το εάν επιθυμούν περισσότερους Δήμους στον τόπο τους ;

Έχουν ερωτηθεί τα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια ;

Έχουν εκπονηθεί οι απαραίτητες χωροταξικές μελέτες;

Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι το σπάσιμο των Δήμων θα οδηγήσει σε Δήμους οικονομικά αδύναμους ;

Όλα αυτά ο Υπουργός τα προετοιμάζει και τα εξαγγέλλει 6 μήνες πριν τις εκλογές.

Η ολομέτωπη επίθεση κατά της Αυτοδιοίκησης ολοκληρώνεται με τις διαθεσιμότητες- απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων με οριζόντια μέτρα και καταργήσεις διευθύνσεων! Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι Δήμοι θα αδυνατούν να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους με δυσμενείς συνέπειες για τους πολίτες!

Απέναντι σε όλα αυτά που κυοφορούνται και εξαγγέλλονται ερήμην της Αυτοδιοίκησης ,το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ δείχνει μια πρωτοφανή ατολμία για να μη πω αφωνία .Το Δ.Σ .της ΚΕΔΕ οφείλει να πάρει δημόσια θέση απέναντι σε όλα αυτά που το Υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζει για την Αυτοδιοίκηση, γιατί η αφωνία της ΚΕΔΕ είναι δυνατόν από κάποιους να θεωρηθεί και ως συνενοχή . Πρέπει άμεσα να συγκληθεί Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ώστε το ανώτερο αυτό όργανο να πάρει θέση και αυτή η θέση να είναι αδιαπραγμάτευτη.»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΚΕΔΕ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!