Πουλάκης: Εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2019

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ, τόνισε τα ακόλουθα:

  • Σε σχέση με το άρθρο του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα Documento και την αποτίμηση της διαδρομής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου:

«Το άρθρο του Πρωθυπουργού ανήμερα της 3 του Σεπτέμβρη είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση, προσπαθώντας να αναζητήσει πολιτικά και ιστορικά κοινά σημεία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήθελα να πω, με όση εμπειρία και με μία πολιτική διαδρομή από εκείνη την περίοδο οργανωμένος στην ανανεωτική αριστερά, ότι ένα σημείο που είναι πάρα πολύ σημαντικό και καθόλου δευτερεύον είναι ότι και τα δύο κόμματα απευθύνονται στις ίδιες κοινωνικές δυνάμεις και αυτό έχει την αξία του. Από ‘κει και πέρα όμως θα έλεγα ότι […] το ΠΑΣΟΚ, ιδρύθηκε αμέσως μετά από την επτάχρονη  δικτατορία που έκοψε την πολιτική και πολιτισμική αναζήτηση προδικτατορικά απότομα, και έχει και τη σημασία της, ως ένας πολιτικός φορέας ο οποίος βγήκε πολύ ριζοσπαστικά αριστερά, αλλά έχω τη γνώμη ότι από το 1977 που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση αδρανοποιήθηκαν και η συλλογικότητά του αλλά και η ιδεολογική πολιτική του αναζήτηση».

  • Για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά :

«Είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά να έχουν ένα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας  με τις δυνάμεις του Κέντρου της Κεντροαριστεράς. Όμως πρέπει να ξέρουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Οι δυνάμεις που συγκροτούνε σήμερα το Κέντρο ή αν θέλετε προσπαθούν να αναζητήσουν και εκπροσωπήσουν την Κεντροαριστερά εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουνε επιλέξει μια στρατηγική σύμπλευσης με τον νεοφιλελευθερισμό και μία πολιτική σύμπλευση με τις δυνάμεις της δεξιάς. Έχουμε δηλαδή μια ιδιαίτερη κατάσταση στην Ελλάδα που δεν έχει σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Μακάρι να είχε».

  • Για το ενδεχόμενο συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ :

«Όπως έχουμε μάθει να απεικονίζουμε την πολιτική  γεωγραφία, είναι κατανοητό ότι είναι φυσικός σύμμαχος [το ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ], όμως θα πρέπει να μην ξεχάσουμε την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ εδώ πέρα, το κυβερνητικό του έργο, αυτά τα οποία προείπα με την ίδρυσή του και την αναζήτηση μιας ιστορικής δικαίωσης,  η οποία αν θέλετε του δημιουργεί προβλήματα. Άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να φτιαχτεί η κεντροαριστερά βάζει αυτό που λέμε το κάρο μπροστά από το άλογο και κάτι το οποίο έχει [ειπωθεί] και από τους ίδιους που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, σε αναζήτηση ενός αρχηγού ενός  κόμματος το οποίο ακόμα δεν υπάρχει, μιας πολιτικής κυρίως που ακόμα δεν υπάρχει.

[…] Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβερνητική συνεργασία εδώ και 2,5 χρόνια, η οποία θα είναι μέχρι το Σεπτέμβρη του ’19, που θα είναι η ημερομηνία των εκλογών».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΠΟΥΛΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!