Πετρακογιώργη: H Πολιτεία μάς κοροϊδεύει

«Ο Δήμος Φαιστού εισέπραξε για άλλη μια φορά την αδιαφορία, αλλά και την κοροϊδία της Πολιτείας». Αυτό επισημαίνει η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη σε συνέντευξή της στην aftodioikisi.gr, με αφορμή τις φρούδες, όπως χαρακτηρίζει, δεσμεύσεις που έλαβε η δημοτική αρχή σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Μεσσαράς που προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αλλά και την αποδυνάμωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην περιοχή.

Εκφράζει, δε την κατηγορηματική της αντίθεση στις περικοπές που εφαρμόζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας παράλληλα πως «τινάζουν στον αέρα» τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης για τη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
– Ποιο είναι το σχόλιο που θα θέλατε να κάνετε με αφορμή τις μεγάλες περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο 3 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Τάσσεστε ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων; H Δημοτική Αρχή στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων;

Θεωρούμε ότι, οι μειώσεις που εφαρμόζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους δηλώνει την απαξίωση του Α΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγο άγνοιας ή εσκεμμένα των κυβερνώντων  πλήττοντας το θεσμό που προσπαθεί να στέκεται στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Εκφράζουμε την πλήρη διαφωνία μας  στα  μέτρα και τις περικοπές στις αποδόσεις στους ΟΤΑ, καθώς έτσι κινδυνεύει η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης για τη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

– Σε ποιες ενέργειες «θα προχωρήσει» η δημοτική αρχή προκειμένου να αποτρέψει την κατάργηση της ΔΟΥ Μεσσαράς; Ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργεί , η εν λόγω υπουργική απόφαση στην τοπική κοινωνία;

Σε παλαιότερες επιστολές και συναντήσεις με Υπουργούς εκφράσαμε την ανησυχία μας για το κλείσιμο των εν λόγω υπηρεσιών. Δυστυχώς, οι όποιες  δεσμεύσεις που λάβαμε αποδείχτηκαν φρούδες, καθώς δε φαίνεται να υλοποιούνται, με αποτέλεσμα οι δημότες να εισπράξουν για άλλη μια φορά την αδιαφορία, αλλά και την κοροϊδία της πολιτείας απέναντί τους και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Λόγω της απομακρυσμένης θέσης του Δήμου Φαιστού και των όμορων περιοχών, η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών με τις κεντρικές υπηρεσίες γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η πρόσβαση πολλών εξ αυτών στο Ηράκλειο δεν είναι εφικτή και ας αναλογιστούμε τόσο σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο τις επιπτώσεις. Για να αποφύγουν λοιπόν οι πολίτες την ταλαιπωρία  και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους απαιτούμε το αυτονόητο να παραμείνουν σε λειτουργία οι υπηρεσίες.

– Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Φαιστού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της τουριστικής, πολιτισμικής και ειδικότερα πολιτιστικής προβολής. Σε τι στάδιο βρίσκεται, ως εκ τούτου, ο προγραμματισμός που ξεκίνησε ο δήμος ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν;

Ο Δήμος Φαιστού ξεκίνησε τον προγραμματισμό του, εν όψη της νέας τουριστικής σεζόν δημιουργώντας ένα ερωτηματολόγιο διερεύνησης και ενημέρωσης, βάσης προώθησης των επιχειρήσεων του Δήμου. Βασικός στόχος είναι το Branding του Δήμου Φαιστού και των περιοχών του, η απόλυτη διεθνοποίηση συγκεκριμένων εκδηλώσεων και να αποκτήσει για πρώτη φορά ο Δήμος Φαιστού στρατηγική προβολής του τουρισμού του, με σύγχρονο περιεχόμενο,  χρονοδιαγράμματα και διασφαλισμένους πόρους (ΟΣΑΠΥ). Η ομάδα καταγραφής, επισκέπτεται με ένα διευρυμένο πλάνο όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου και με προσωπική επαφή συζητάει και ενημερώνει.

Έχοντας ήδη καταγραφεί το 40% των επιχειρήσεων του Δήμου με ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο, συνεχίζεται η διαδικασία ώστε να καλυφθεί γεωγραφικά όλος ο Δήμος. Η ομάδα καταγραφής επισκέπτεται τις πρωινές ώρες τις επιχειρήσεις του Δήμου όπου και ενημερώνει σχετικά τους επιχειρηματίες για εκδηλώσεις, προγράμματα καθώς και για επιδοτήσεις, ειδικά για νέους επιχειρηματίες, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Επίσης ετοιμάζεται ένα συνολικό πλάνο προβολής για το 2013-2014 με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης και όχι μόνο. Ήδη καταγράφεται μία αύξηση κίνησης σε περιοχές του Δήμου παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της καταγραφής των επιχειρήσεων του Δήμου Φαιστού δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής να αναπτύξουν τις απόψεις τους, να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και να ενημερωθούν για τη βοήθεια του Δήμου σε θέματα προβολής και διαφήμισης ώστε από κοινού να οργανώσουν τις δράσεις για την αξιοποίηση και προώθηση του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Η ουσιαστική αντιμετώπιση θα έρθει με μόνο με σχεδιασμό ενός μακροπρόθεσμου πλάνου με εξισορροπημένη Τουριστική προβολή.

Με διευρυμένες ενέργειες συνεχίζονται επαφές με την Γερμανική αγορά αλλά και την τόνωση της Βρετανικής αγοράς, η οποία έχει αρχίσει να στρέφει το ενδιαφέρον της προς το Νότο. Ήδη έχουν γίνει επαφές με στόχο την στοχευόμενη προβολή στην Αγγλική αγορά με εκδηλώσεις και επί αγγλικού εδάφους.

– Θα είστε και πάλι υποψήφια δήμαρχος Φαιστού το 2014;

Ναι, ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε μέσα σε αυτό το τόσο δύσκολο περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, να εργαζόμαστε σκληρά και υπεύθυνα, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών. Έχοντας στην πράξη απορρίψει τακτικές του παρελθόντος, συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας και καλούμε και όλους όσους πραγματικά αγαπούν τον τόπο αυτό,  μέσα από το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης να σταθούν δίπλα μας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα μεγάλα προβλήματα και να χαράξουμε την αναπτυξιακή πορεία που ο Δημότης, ο  Δήμος και η Μεσσαρά δικαιούται.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!