πελετίδης-για-συνέδριο-κεδε-καμία-αμφ-552007

Πελετίδης για συνέδριο ΚΕΔΕ: Καμία αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής από την πλειοψηφία

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ολοκληρώθηκε  πριν από μερικές ημέρες, φάνηκαν μία ακόμα φορά, τόσο οι προθέσεις της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των Δήμων, όσο και οι διαθέσεις της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ για στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν αμφισβητήθηκε ούτε στιγμή από την πλειοψηφία, ο δρόμος της εμπορευματοποίησης βασικών δημοτικών υπηρεσιών. Δεν αμφισβητήθηκε το συνεχές πέρασμα αρμοδιοτήτων στους Δήμους, οι οποίες θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κράτους, όπως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η λειτουργία των σχολικών μονάδων κ.ά., υπηρεσίες των οποίων ο κατακερματισμός, θα έχει άσχημες συνέπειες στη ζωή του λαού.

Αυτή είναι η στρατηγική τους. Να προσπαθούν να προσδώσουν προοδευτικό πρόσημο, να προβάλλουν ως φιλολαϊκούς «εκσυγχρονισμούς», όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, που στον «πυρήνα» τους έχουν την απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη του σε μία σειρά κρίσιμους τομείς, με την επιβάρυνση να περνάει για μία ακόμα φορά στα λαϊκά στρώματα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η κουβέντα για την περιστολή της χρηματοδότησης των Δήμων, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από το ένα τρίτο των πόρων που προβλέπονται, ακόμα και από τον ίδιο τον αντιλαϊκό νόμο του «Καλλικράτη», μένει στην περιγραφή. Θα περίμενε κανείς, το συλλογικό όργανο των Δήμων, να έχει το συγκεκριμένο θέμα πρώτο στην ατζέντα των διεκδικήσεών του και να συνοδεύεται από μέτρα, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να υποχωρήσει. Το ίδιο ισχύει και για την άρνηση της κυβέρνησης να προσλάβει μόνιμους εργαζόμενους, με στόχο να παραδώσει τη λειτουργία των Δήμων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, γνωρίζει ότι αυτή η πολιτική είναι σε βάρος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, αλλά στην πράξη υπηρετεί την τις κυβερνητικές στοχεύσεις και σ’ αυτό το θέμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν έχει αυταπάτες για το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στη λειτουργία του κράτους, στην ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων. Αυτό όμως που εκ νέου ξεκαθαρίσαμε στο συνέδριο, είναι πως οι εκλεγμένοι μας στα Δημοτικά Συμβούλια, όσοι συμπορεύονται μαζί μας, δε θα δεχτούν να γίνουν φορείς κλιμάκωσης της επίθεσης ενάντια στους δημότες μας. Θα παλέψουμε, μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην Τοπική Διοίκηση, θα παλέψουμε για απόσπαση κατακτήσεων, λήψη μέτρων ανακούφισης των συμπολιτών μας. Θα παλέψουμε, ώστε να αίρονται τα εμπόδια που συναντάμε καθημερινά, στην προσπάθειά μας να κάνουμε έργα, να οργανώσουμε υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες.

Πάνω απ’ όλα, θα παλέψουμε να μείνει το ηθικό του λαού ψηλά, να πιστέψει στις δυνάμεις του, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.