Ουζουνίδης-πρόεδρος ΔΕΥΑΑ: Απαντήσεις για την ποιότητα του νερού και τα έργα στην περιοχή - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
22
Μάι
Back

Ουζουνίδης-πρόεδρος ΔΕΥΑΑ: Απαντήσεις για την ποιότητα του νερού και τα έργα στην περιοχή

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Γιώργος Ουζουνίδης μίλησε στην aftodioikisi.gr για τα δημοσιεύματα σχετικά με την ποιότητα του νερού της περιοχής ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, με σημαντικές προτάσεις χρηματοδότησης για έργα.

-κ. Ουζουνίδη, πείτε μας τι συνέβη με τη βλάβη στον κεντρικό αγωγό (διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και Μαζαράκη) και τι ενέργειες κάνατε:

Τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ωστόσο επειδή το θέμα πήρε διαστάσεις βγάλαμε και σχετική ανακοίνωση για να ενημερώσουμε τον κόσμο.

Προς αποφυγή λοιπόν παρεξηγήσεων και πρόκλησης πανικού, η ΔΕΥΑΑ είναι υποχρεωμένη για άλλη μια φορά να δηλώσει υπεύθυνα ότι το νερό των δικτύων της ελέγχεται καθημερινά, είναι ασφαλές και σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μετά από βλάβη του δικτύου (σπάσιμο), και στα πλαίσια των εργασιών αποκατάστασης, παρά τα μέτρα που λαμβάνει το έμπειρο προσωπικό της ΔΕΥΑΑ, υπάρχει περίπτωση να εισέλθει μικρή ποσότητα χώματος (λάσπης) τοπικά στο δίκτυο. Για τον λόγο αυτό γνωρίζουν οι πολίτες ότι μετά από βλάβη και διακοπή νερού, όταν αυτό επανέλθει αφήνουμε την βρύση για μερικά λεπτά ώστε να καθαρίσει το δίκτυο της οικοδομής. Η ΔΕΥΑΑ παράλληλα μετά την αποκατάσταση της βλάβης προχωρά σε ενέργειες καθαρισμού του δικτύου, όπως το άνοιγμα των πυροσβεστικών κρουνών της περιοχής της βλάβης.

Η επέμβαση ήταν άμεση, έγινε διακοπή του νερού της περιοχής και μετά από πολύωρη προσπάθεια αποκαταστάθηκε η βλάβη.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΥΑΑ δηλώνει ότι ενεργεί άμεσα και υπεύθυνα, έχοντας πάντα ως σκοπό την απρόσκοπτη παροχή ασφαλούς ποιοτικά νερού, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία. Στον αγώνα αυτό έχει δίπλα της τους σωστά ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες.

-Μάθαμε για μια σειρά ενεργειών που έχετε κάνει τελευταία και αφορούν χρηματοδοτήσεις έργων στην περιοχή

Ναι βεβαίως, το τελευταίο διάστημα, καταφέραμε και εντάξαμε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” ένα έργο 4,5 εκ. για τον Βιολογικό της Αλεξανδρούπολης ενώ βάλαμε και δεύτερη πρόταση στο ίδιο πρόγραμμα 3 εκ. ευρώ για το δίκτυο ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Σερρών. Παράλληλα, προχωράμε με ακόμη μια πρόταση 2 εκ. ευρώ για τον αγωγό μεταφοράς στον οικισμό της Ιτέας

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!