Οι συνεργάτες της Χρυσής Αυγής και ο δήμος Θεσσαλονίκης - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
30
Ιούνιος
Back

Οι συνεργάτες της Χρυσής Αυγής και ο δήμος Θεσσαλονίκης

Υπήρξε αντίδραση από τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο ,από ΛαΪκή Συσπείρωση, αλλά και από εμένα από την παράταξη Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ.Προσωπικά είπα, πως αν και δεν θα θέλαμε να μιλήσουμε άσχημα για ένα νεκρό, δεν μπορούμε να δεχτούμε την έκφραση τιμής σε έναν άνθρωπο που συντάχθηκε με το φρικτό πρόσωπο του ναζισμού.

Υπήρξαν διαπληκτισμοί με ακροδεξιούς δημοτικούς συμβούλους, ο κ.Θεοτοκάτος, αντιδήμαρχος , γνωστός για τις ακροδεξιές, σεξιστικές και ρατσιστικές απόψεις του, με υβριστικό ύφος, μου είπε πως τολμώ να μιλώ έτσι για έναν εξαίρετο άνθρωπο, και να κοιτάω καλύτερα τι κάνανε οι κομμουνιστές.

Και τα μέλη άλλων παρατάξεων, Πόλη Ανάποδα, Οικολογία Αλληλεγγύη, αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, ψήφισαν εναντίον της δωρεάν ταφής ,στην ονομαστική ψηφοφορία.

Αν και δεν υπήρξε φανατική υπεράσπιση του θανόντος από τις υπόλοιπες κεντροδεξιές και άλλες παρατάξεις, τι να υπερασπίσεις άλλωστε « ήταν καλό παιδί , έκανε ένα λάθος ,μετείχε σε ναζιστική οργάνωση» , η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ τη τιμητικής δωρεάν ταφής.

Φυσικά με αυτή την άστοχη τουλάχιστον, ενέργεια, η διοίκηση μάλλον κακό έκανε στη μνήμη του νεκρού. Αν δεν ερχόταν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να τον τιμήσουμε, κανείς δεν θα ασχολιόταν και δεν θα γινόταν η συζήτηση, που ανέσυρε και έκανε γνωστές στο ευρύ κοινό,όλα τις μελανές σελίδες στη ζωή του θανόντος.

Όμως σε καμία ανοχή και μετά θάνατον συγχώρεση, πολύ περισσότερο έκφραση τιμής , δεν μπορούμε να συναινέσουμε, για έναν άνθρωπο που συνεργάστηκε με την καταδικασμένη από τα δικαστήρια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, εξάλλου ποτέ δεν δήλωσε πως αποκήρυξε το παρελθόν του, πως ήταν λάθος του.

Είναι ντροπή για το δημοκρατικό φρόνημα του λαού της Θεσσαλονίκης, να τιμούμε συνεργάτες του ναζιστικού μορφώματος.

*Η Ρία Καλφακάκου είναι καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και δημοτική σύμβουλος της παράταξης Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ

Ρία Καλφακάκου

πηγή: tvxs.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!