όχλος-και-μμε-καταδίκασαν-ήδη-την-ρούλ-1005451

Όχλος και ΜΜΕ καταδίκασαν ήδη την Ρούλα Πισπιρίγκου

Η υπόθεση του θανάτου (ή της δολοφονίας) των τριών παιδιών από την Πάτρα είναι, βεβαίως, πρωτοφανής. Εφόσον αποδειχθεί η ενοχή της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει πολύ βαθιά στην σκοτεινή πλευρά της ζωής και της ψυχής του ανθρώπου. Αυτή που περιέγραψε πριν από σχεδόν 2500 χρόνια ο μεγάλος τραγικός ποιητής Ευριπίδης στη «Μήδεια». Ή εδώ και 90 χρόνια ο Παπαδιαμάντης στη «Φόνισσα».

Ήδη ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στη μητέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ είναι πιθανόν η ίδια κατηγορία να την βαρύνει και για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών.

Μένει να αποδειχθεί από το ανακριτικό υλικό και την ακροαματική διαδικασία αν στο ταπεινό σπίτι της Πάτρας συντελέστηκε ένα έγκλημα που δεν έχει προηγούμενο.

Μέχρι τότε πρέπει να λείψουν οι εικόνες του όχλου μπροστά στο σπίτι, των όσων, δηλαδή, μαζί με ορισμένους δημοσιογράφους έχουν ήδη καταδικάσει την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μετατροπή ενός στυγερού εγκλήματος, αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη, σε θέαμα δεν τιμά κανέναν.

Ούτε όσους βρέθηκαν χαμογελαστοί και με προτεταμένα κινητά μπροστά στο σπίτι της οικογένειας, ούτε όσους δημοσιογράφους μετατρέπουν  μια δραματική ιστορία σε θέαμα για να «πουλήσουν».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να είναι ένοχη, μπορεί να είναι και αθώα.

Πριν την καταδικάσει η Δικαιοσύνη, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βγάζει την δική του αυθαίρετη ετυμηγορία.

Aftodioikisi.gr