ματατζής-αν-δεν-ρίξεις-και-δυο-μπουν-1054453

ΜΑΤατζής: “Αν δεν ρίξεις και δυο μπουνιές, δεν φχαριστιέσαι σύλληψη”

Aστυνομικός είναι, σφαλιάρα θα ρίξει. Θα πάμε κόντρα και στη φύση τώρα; Κάποια πράγματα, έτσι όπως τα βρήκαμε, παιδιά, έτσι πρέπει και να τα αφήσουμε.

Σήμερα σταματάς τις μπουνιές, αύριο μιλάς ευγενικά, μεθαύριο καταλήγεις να πιάνεις το ποτιστήρι και να τρέχεις στις φωτιές. Θελουν προσοχή αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχει πισωγύρισμα μετά από ένα σημείο.

Να δέρνουμε δεν θέλετε, να τρέχουμε με τα ποτιστήρια στις φωτιές δεν θέλετε, ε τι θέλετε; Έχουμε εκατό χιλιάδες αστυνομικούς ανά πολίτη, κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί. Και μόνο ανθρώπινα να το δει κανείς, έτσι είναι.

Τώρα όσον αφορά το περιστατικό που δείχνει συνάδελφο των ΜΑΤ να χτυπάει δίκαια κτήνος αναρχικό, θα με συγχωρέσετε, αλλά προτιμώ να μην πάρω θέση. Δεν αμφισβητώ αυτό που δείχνει το παραποιημένο βίντεο, αλλά θα περιμένω το αποτέλεσμα της ΕΔΕ και μετά θα πω πόσο καλά του έκανε.

Δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα όρθια σ’ αυτή τη χώρα για να στηριχτείς πάνω τους. Η ΕΔΕ της αστυνομίας είναι και δυο τρεις θεσμοί ακόμη. Αλλά κυρίως το πρώτο.

Άσε που αν δεν ρίξεις και δυο τρεις μπουνιές, δεν φχαριστιέσαι σύλληψη, εκεί είναι όλη η νοστιμιά.

Και πόσες χαρές νομίζετε μάς έμειναν σ’ αυτήν τη δουλειά; Κόψτε μας και το ξύλο, τι θα μείνει; Πόσες τσάντες με μολότοφ να φορτώσεις σε συλληφθέντες; Και εδώ που τα λέμε, σιγά την απόλαυση. Στην επαφή είναι όλη η χαρά, στο άγγιγμα -μη σταματήσουμε να είμαστε και άνθρωποι.

Αλλά έπρεπε να ήμασταν σαν τον Μπεν Άφλεκ στον μήνα του μέλιτος -καρέκλα, κεφάλι πίσω και ύπνο. Δουλεύουμε και τα ακούμε και από πάνω. Το φιλότιμο θα μας φάει.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Κώστας Μανιάτης

πηγή: news247.gr