Λάππας: Στόχος της αξιολόγησης η εύρυθμη λειτουργία του δήμου

«Η εν λόγω απόφαση σκοπεύει στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου και στο να γίνουν οι υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. «Φακέλωμα» σημαίνει καταγραφή προσωπικών δεδομένων. Εμείς δεν κάνουμε κάτι τέτοιο».

Αυτά επισημαίνει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr o δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας με αφορμή την απόφαση του δήμου να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του έργου που παράγουν οι εργαζόμενοι κάθε δύο ώρες.

Προσθέτει, δε, ότι αναμένει αντιδράσεις από την πλευρά τους, αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η ζωή δεν προχωράει μπροστά χωρίς αυτές».

To πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Τρικκαίων στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:

–          Κύριε Δήμαρχε θα θέλαμε να μας εξηγήσετε ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασής σας για την αξιολόγηση – απολογία  εργαζομένων στη δημοτική αρχή, σχετικά με το έργο που παράγουν κάθε δύο ώρες.

Καταρχάς να διευκρινίσω κάτι πολύ βασικό, προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Είναι πέρα για πέρα λάθος ο όρος απολογία και το τονίζω αυτό. Η εν λόγω απόφαση του δήμου δεν έχει ως στόχο να στραφεί εναντίον των εργαζομένων και να δημιουργήσει προβλήματα στην εργασία τους και στις σχέσεις τους με τη δημοτική αρχή. Σκοπεύει αντίθετα, στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου και στο να γίνουν οι υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

–          Τι απαντάτε σε αυτούς που ερμηνεύουν την κίνησή σας αυτή, ως ένα ιδανικό τρόπο «φακελώματος των εργαζομένων» που ενδεχομένως στο μέλλον να οδηγήσει και σε απολύσεις;

Πρόκειται για σενάρια φαντασίας. Προφανώς και δε στοχεύω σε κάτι τέτοιο. Είναι εκτός της λογικής μου τέτοιου είδους πονηρές τακτικές. «Φακέλωμα», για να χρησιμοποιήσω τον όρο που μου αναφέρετε, σημαίνει από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, καταγραφή προσωπικών δεδομένων. Εμείς δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων που θα ξεκινήσει στο δήμο μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον τρόπο που κάποιοι θέλουν κακόβουλα να την παρουσιάσουν. Στοχεύει ξεκάθαρα στην εύρυθμη λειτουργία, όπως σας προανέφερα.

–          Το ενδεχόμενο των έντονων αντιδράσεων από τους εργαζομένους του δήμου σας ανησυχεί; Δε θεωρείτε ότι με αφορμή την απόφαση αυτή, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεσπάσει σφοδρή κόντρα μεταξύ των εργαζομένων και της δημοτικής αρχής;

Το επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά. Φυσικά και περιμένω αντιδράσεις. Θα ήταν μεγάλη αφέλεια εκ μέρους μου αν πίστευα το αντίθετο, αλλά χωρίς αντιδράσεις η ζωή «δεν προχωράει μπροστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δήμοι: «Μοντέλο» αξιολόγησης ανά δίωρο από τα… Τρίκαλα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ, ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!