Κροντηράς: Θα μας δικαιώσει η Oλομέλεια του ΣτΕ

«Προσέφυγα στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την ακύρωση αλλά και την άμεση αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης και θεωρώ ότι ο Δήμος Τήνου θα δικαιωθεί.

Αυτό τονίζει ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, με αφορμή την υπουργική απόφαση που προβλέπει τη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, στη Δ.Ο.Υ. Σύρου.

Εξαπολύει, δε, επίθεση εναντίον των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση αντίστοιχα, κατηγορώντας τους ότι επιδεικνύουν προκλητική αδιαφορία στις ανάγκες και στα προβλήματα των νησιών και εκφράζει παράλληλα την πεποίθησή του ότι αργά ή γρήγορα θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Παναγιώτη Κροντηρά στην aftodioikisi.gr, έχει ως εξής:

 

– Σε ποιες ενέργειες «θα προχωρήσει» η δημοτική αρχή προκειμένου να αποτρέψει την κατάργηση της ΔΟΥ Τήνου; Ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργεί ,επιπροσθέτως, η εν λόγω υπουργική απόφαση στην τοπική κοινωνία;

Εμείς καταρχάς όπως γνωρίζετε, αποφασίσαμε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο, να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κοινού με 20 άλλους δήμους, με στόχο την ακύρωση αλλά και την άμεση αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης και θεωρώ ότι θα μας δικαιώσει. Πιστεύω, δε, ότι ο σεβασμός προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο προς τα νησιά θα υπερισχύσει και θα λειτουργήσει ταυτόχρονα υπέρ μας. Θέλω να σας επισημάνω ότι αναγκαστήκαμε να φτάσουμε στη μέθοδο της προσφυγής λόγω της επίμονης άρνησης και μάλιστα με άσχημο τρόπο των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση αντίστοιχα, αλλά και του γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη, όταν  τους θέσαμε τα αιτήματά μας σχετικά με τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην Τήνο η κατάργηση της ΔΟΥ. Με τη συμπεριφορά τους αυτή έδειξαν ξεκάθαρα και το τονίζω αυτό, ότι «μας γυρίζουν την πλάτη» και αδιαφορούν για τις ανάγκες των νησιών μας γενικότερα και της Τήνου ειδικότερα.

Το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι από 14 Ιανουαρίου όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Προφανώς όμως για υποθέσεις που θα απαιτείται  αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου δημότη στη ΔΟΥ και υπογραφή εφόρου θα πρέπει να κάνει ταξίδι για να εξυπηρετηθεί από τη ΔΟΥ Σύρου. Καταλαβαίνετε επομένως ότι « δυστυχώς γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω».

Κατά την άποψή μου, όλοι αυτοί οι «σοφοί» του υπουργείου Οικονομικών που αγνόησαν τις ιδιαιτερότητες του αρχιπελάγους αργά ή γρήγορα θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

 

– Ποιο είναι το σχόλιο που θα θέλατε να κάνετε με αφορμή τις μεγάλες περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο 3 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής. Μη ξεχνάμε ότι  έχει συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση. Παράλληλα θεωρώ απαράδεκτο να μειώνονται κατά 22% οι αντιμισθίες των αιρετών και να μη θίγεται η μισθοδοσία των βουλευτών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!