Κουσουρνάς: Απολύσεις πίσω από τη διαθεσιμότητα

Για συγκεκαλυμμένη απόλυση κάνει λόγο με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, σχολιάζοντας το «Πρόγραμμα Μετακίνησης» των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ διοικητικού από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Να σημειωθεί πως ο δήμος δε θα αποστείλει στοιχεία, και μάλιστα έχει σφραγίσει το γραφείο προσωπικού.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε δήμαρχε, το δημοτικό συμβούλιο σφράγισε το γραφείο προσωπικού και απαγόρεψε την πρόσβαση στους φακέλους των υπαλλήλων, ώστε να μην αποσταλούν λίστες προς διαθεσιμότητα. Πόσους υπαλλήλους ΙΔΑΧ ΔΕ, που εμπίπτουν στη «λίστα Μανιτάκη» έχετε;

Πάνω-κάτω 50…

Είστε ο πρώτος που μίλησε για υπεράριθμους στο δήμο του που θα μπορούσαν να μεταταχθούν και να στελεχώσουν άλλες υπηρεσίες. Τι έχει γίνει με αυτό;

Υπήρξαν περίπου 30 άτομα τα οποία θέλησαν να μεταταχθούν -οικειοθελώς- σε άλλες υπηρεσίες, π.χ., ΙΚΑ, εφορία.

Δεν έγινε τελικά; Δεν μετακινήθηκαν;

Όχι. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η γραφειοκρατία έφεραν κωλύματα, λέγοντας πως το μεν πρώτο δεν υπάρχουν λεφτά για μετακινήσεις, η δε «άλλη» πως πρέπει να υπογραφούν αποφάσεις, έγγραφα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Για αυτό, και δικαιολογημένα, υπάρχει ο φόβος της συγκεκαλυμένης απόλυσης μέσω διαθεσιμότητας, κάτι που ούτε ως Δήμος Ρόδου ούτε ως ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!