Κώστας Mπακογιάννης: Ένας σταρ από το Καρπενήσι έρχεται στην Αθήνα

Κάτι από συναυλία γνωστών εγχώριων ή εξωχώριων ποπ-ροκ σταρ είχε η χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη στην Πειραιώς , λίγο πιο κάτω από το Γκάζι.

Ο ίδιος άνετος πάνω στη σκηνή μέσα στο σακάκι, το πουκάμισο χωρίς γραβάτα και το στενό παντελόνι του έμοιαζε να απολαμβάνει τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου που κατέκλυσε όχι μόνο τον χώρο του «Piraeus 117 Academy» αλλά και την άνοδο της Πειραιώς.

ΟΝΝΕΔίτες ή όχι, όπως είπαν ορισμένοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία έως τη γενιά της Ντόρας Μπακογιάννη, που διετέλεσε δήμαρχος της πόλης από το 2002 έως το 2006, ήταν όλοι τους έτοιμοι να δώσουν το κλειδί της πόλης στον Κώστα Μπακογιάννη.

Κι ας άσκησε κριτική ακόμη και στην ίδια του τη μητέρα λέγοντας ότι «η Αθήνα συρρικνώνεται και τις τελευταίες δύο δεκαετίες (σ.σ. άρα και στη θητεία της Ντόρας) την έχει εγκαταλείψει ένας στους πέντε μόνιμους κατοίκους».

Ο γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη έρχεται με φόρα από τη γενέτειρα του πατέρα του το Καρπενήσι και στη συνέχεια από την Περιφέρεια του Παύλου Μπακογιάννη, την Στερεά Ελλάδα για να κατακτήσει την «δική του» Αθήνα και, όπως προβλέπουν πολλοί, αργότερα και την Ελλάδα.

Αν και τα προγνωστικά, τουλάχιστον για την Αθήνα, είναι υπέρ του, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα αν θα κερδίσει τη μάχη και, κυρίως, πώς θα χειριστεί μια ενδεχόμενη νίκη του την επόμενη τετραετία.

Γιατί η Αθήνα «της παρακμής», όπως και ο ίδιος είπε στη χθεσινή του ομιλία, δεν είναι ούτε Καρπενήσι ούτε, ακόμη, και Στερεά Ελλάδα.

Και για να βρουν οι Αθηναίοι, στην σημερινή Αθήνα την «οδό Ονείρων» τους, δεν φτάνει μόνο η επικοινωνία. Απαιτείται βαθιά γνώση των προβλημάτων και, κυρίως, ουσία για την αντιμετώπισή τους.

Ιδού λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για τον επίδοξο δήμαρχο Αθηναίων από το Καρπενήσι.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, ΣΤΑΡ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!