Κορωνοϊός: Πρώτα θα κλείσει η χώρα και μετά οι εκκλησίες

Βλέποντας τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα παραδείγματα, την Κίνα η οποία μπήκε από την αρχή σε αυστηρή καραντίνα και πλέον, αν και από εκεί ξεκίνησε, έχει μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την Ιταλία που φαίνεται ότι άργησε, η κυβέρνηση, oρθά, βάζει σιγά -σιγά «λουκέτο» στη χώρα.

Η χθεσινή απόφαση για σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το Υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια, αλλά και αυτές που αναμένονται για άδειες, διευκολύνσεις και τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι, προφανώς, σωστές.

Μία -μία οι κρατικές δομές αναστέλλουν την λειτουργία τους από το φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθεί σε πανδημία («η απειλή μιας πανδημίας είναι πλέον πολύ πραγματική»).

Και απ’ ότι φαίνεται, καθώς η κυβερνώσα παράταξη, όχι μόνο δεν τολμά να την αγγίξει αλλά και σιωπηρά μέσω εκπροσώπων της (βλ. Έλενα Ράπτη) την επιβραβεύει για την στάση της, στο τέλος το μόνο που θα μείνει ανοικτό σ’ αυτή τη χώρα θα είναι οι εκκλησίες.

Εκεί, μέσω της Θείας Κοινωνίας, οι πιστοί, οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας, θα προσέρχονται για να γιατρευτούν από τον κορωνοϊό, χρησιμοποιώντας λίγη από τη «σοφία» της καθηγήτριας (;) Γιαμαρέλου και μικρή (γιατί είναι θαυματουργή) ποσότητα αλοιφής του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου του, πέμπτου κατά σειρά, ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος, της «Ελληνικής Λύσης».

Υ.Γ: Πάντως στην Κύπρο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης που δεν είναι άθεος, ούτε φυσικά κομμουνιστής, αλλά αντίθετα ομοϊδεάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να κλείσουν και οι εκκλησίες (αφού είναι χώροι μεγάλων συναθροίσεων) χωρίς να ζητήσει την έγκριση των ιεραρχών… Εκεί μάλλον το κράτος είναι κράτος και η εκκλησία είναι εκκλησία…

Aftodioikisi.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία: Επιμένει σε ανοιχτούς ναούς και Θεία Λειτουργία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΧΩΡΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΚΛΕΙΝΕΙ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!