Κωνσταντοπούλου: Εργατολόγοι κερδοσκοπούν & δικαστές χτίζουν καριέρες

Το τριών ετών (δικαστικό) μαρτύριό της ίδιας και των συναδέλφων της περιγράφει με συνέντευξή της στην aftodioikisi.gr η κ. Ακριβή Κωνσταντοπούλου. Επί δεκαετία συμβασιούχος στο Δήμο Αθηναίων απολύθηκε το 2010 και από τότε ψάχνει να βρει το δίκιο της στα δικαστήρια. Με αφορμή τη ρύθμιση Μανιτάκη η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει ότι οι πολυετείς καθυστερήσεις οφείλονται σε τέσσερις λόγους:  

-στο φόρτο εργασίας των δικαστηρίων,

-στις καθυστερήσεις που «παίζουν» οι φορείς του δημοσίου ζητώντας αναβολές όταν δεν τους αρέσει η σύνθεση του δικαστηρίου,

-σε  εργατολόγους που κερδοσκοπούν πάνω στην αγωνία των εργαζομένων, και

-σε μερίδα δικαστών που »παίζουν» την άνοδο της καριέρας τους στις πλάτες των εργαζομένων. «Θεωρείτε εσείς  τυχαίο ότι συγκεκριμένος δικαστής που εξέδωσε αρνητική απόφαση για συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων προήχθη μετά από μερικές ημέρες;», θέτει το ρητορικό ερώτημα.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της κ. Κωνσταντοπούλου στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

Κυρία Κωνσταντοπούλου εργαζόσασταν ως συμβασιούχος στο Δήμο Αθηναίων. Πόσα χρόνια;

Περίπου 10 χρόνια στο τμήμα μηχανογράφησης. Μαζί με άλλους εκατοντάδες συναδέλφους μου απολυθήκαμε το Μάιο του 2010, επιστρέψαμε για μερικούς μήνες και τώρα βρισκόμαστε εκτός δήμου αναμένοντας την εκδίκαση της κύριας αγωγής τον Ιούνιο.

Πότε ξεκινήσατε την προσπάθεια δικαστικής δικαίωσης σας;

Όταν απολυθήκαμε, το Μάιο του 2010.  Ωστόσο  οι δικαστικές διαμάχες είναι χωρίς τέλος. Συνήθως εκδίδεται μία προσωρινή διαταγή έως την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων των οποίων οι ημερομηνίες είναι από 3 έως 6 μήνες. Όμως, όταν λοιπόν φτάνει η μέρα της εκδίκασης των ασφαλιστικών αρχίζει το μαρτύριο της αναβολής (συνήθως από τη νομική υπηρεσία του εκάστοτε Φορέα) με αποτέλεσμα άλλους 2 εως 4 μήνες προσμονής. Αφού τελικά εκδικαστούν τα ασφαλιστικά είτε παραμένεις με διατήρηση προσωρινής διαταγής στην εργασία, είτε φεύγεις μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Και μετά;

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΩΓΗΣ. Λόγω φόρτου εργασίας των δικαστικών η πλησιέστερη ημερομηνία εκδίκασης κύριας αγωγής είναι σε 15 μήνες μετά την απόφαση των ασφαλιστικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων. Ξεκινήσαμε τον Μάιο 2010 και κύρια αγωγή είχαμε 20 Μαρτίου 2013.Ύστερα απο αναβολή ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ (;) 06 Ιουνίου 2013.ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!!!!!!! Και είμαστε και εκτός εργασίας!!!!!!!!!!!!!!!!!Χωρίς να δικαιούμαστε ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!

Που οφείλεται αυτό;

Οφείλεται στο φόρτο εργασίας των δικαστηρίων, στις καθυστερήσεις που «παίζουν» οι φορείς του δημοσίου ζητώντας αναβολές όταν δεν τους αρέσει η σύνθεση του δικαστηρίου, σε  εργατολόγους που κερδοσκοπούν πάνω στην αγωνία των εργαζομένων, και σε μερίδα δικαστών που »παίζουν» την άνοδο της καριέρας τους στις πλάτες των εργαζομένων. Θεωρείτε εσείς  τυχαίο ότι συγκεκριμένος δικαστής που εξέδωσε αρνητική απόφαση για συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων προήχθη μετά από μερικές ημέρες;

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τον «ασθενή» Α. Μανιτάκη η συνεδρίαση του υπουργικού

Μετά το Πάσχα η κατάθεση της νέας διάταξης Μανιτάκη

Μανιτάκης: Δεν απολύουμε τους συμβασιούχους

ΔΗΜΑΡ «αδειάζει» Μανιτάκη για τις απολύσεις συμβασιούχων

Εκτός δημοσίου όσοι επέστρεψαν με προσωρινές διαταγές – «Όχι» Ρουπακιώτη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση