Κωνσταντίνος Τζανακούλης, δήμαρχος Λαρισαίων: «Άνοιξε την πόρτα σου στην ανακύκλωση»

Η ανακύκλωση ξεκινά! Τώρα είναι η ευκαιρία, να «ανοίξουμε την πόρτα μας στην ανακύκλωση» και να συμβάλουμε αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας και τις μελλοντικές γενιές.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ξεκινάει από σήμερα στην περιοχή σας! Σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τις συνοικίες Νεράιδα, Ηπειρώτικα, Νεάπολη, Λιβαδάκι, Άγιος Θωμάς, Φιλιππούπολη, καθώς και περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Μανωλάκη, Κρανώνος, Λαγού, Ηρώων Πολυτεχνείου. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 (Β΄ Φάση) θα επεκταθεί σταδιακά σ’ όλη την υπόλοιπη πόλη.

Στις παραπάνω περιοχές η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Λαρισαίων θα εγκαταστήσει εκατοντάδες καινούργιους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Στους κάδους αυτούς θα τοποθετείτε όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά δηλαδή, χαρτί και χάρτινες συσκευασίες, αλουμίνιο ( π.χ. κουτάκια αναψυκτικών), γυάλινες συσκευασίες (π.χ. μπουκάλια νερού και ποτών, βαζάκια τροφίμων), πλαστικές συσκευασίες (π.χ. μπουκάλια νερού, ποτών, χυμών, πλαστικές συσκευασίες από τρόφιμα, είδη προσωπικής φροντίδας, είδη καθαρισμού σπιτιού και πλαστικές σακούλες) και λευκοσίδηρες συσκευασίες (π.χ. κονσέρβες τροφίμων).
Όλα τα παραπάνω υλικά δεν είναι σκουπίδια. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα συλλέγετε ξεχωριστά στο σπίτι σας, δηλαδή να τα ξεχωρίζετε από τα υπόλοιπα σκουπίδια, και να τα τοποθετείτε στους μπλέ κάδους, όχι σε σακούλα, αλλά πετώντας τα χύμα κατά το κοινώς λεγόμενο. Για την μεταφορά τους ως τους μπλέ κάδους μπορείτε να επαναχρησιμοποιείτε την ειδική σακούλα την οποία σας παρέδωσαν υπάλληλοι του δήμου Λαρισαίων.

Aγαπητοί συμπολίτες, Ο δήμος Λαρισαίων, πέρα από την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Καθαριότητας που έχει καταστήσει τη Λάρισα μια από τις καθαρότερες πόλεις αλλά και την λειτουργία ενός υπερσύγχρονου ΧΥΤΑ, εδώ και μια δεκαετία, συλλέγει και ανακυκλώνει χαρτί από όλες τις σχολικές μονάδες και από όλα τα εμπορικά της πόλης.

Επίσης πρωτοστατεί στην ανακύκλωση μπαταριών, παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, παλαιών οχημάτων και ελαστικών αυτοκινήτων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Στον τομέα της ανακύκλωσης η δική σας συμβολή θα είναι καθοριστική. Γι’ αυτό σας ζητώ να μιμηθούμε την φύση για την οποία όλοι ξέρουμε ότι δεν παράγει σκουπίδια. Αν η φύση δεν έκανε ανακύκλωση και παρήγαγε σκουπίδια όπως παράγει ο άνθρωπος, δε θα υπήρχε σήμερα ζωή στον πλανήτη. Για αυτό μην διστάσετε ούτε μια στιγμή να «ανοίξετε την πόρτα σας στην Ανακύκλωση»

Σίγουρος για την ενεργό συμμετοχή σας και τη συνεισφορά σας, σας απευθύνω εκ των προτέρων ένα μεγάλο ευχαριστώ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση