Καραμπατζός: Φθηνά καυσόξυλα στους άπορους δημότες

«Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, προσφέρουμε φθηνά καυσόξυλα σε άπορους δημότες μας».

Αυτό τονίζει ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, με αφορμή την πρωτοβουλία του δήμου να διαθέσει καυσόξυλα σε άπορους δημότες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του χειμώνα.

Τονίζει, δε, ότι ο Δήμος Νάουσας πραγματοποιεί άψογη οικονομική διαχείριση και ως εκ τούτου ανήκει στους πιο υγιείς οικονομικά δήμους πανελληνίως.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή πραγματοποιεί επανειλημμένες προσπάθειες εξεύρεσης επενδυτών προκειμένου να καμφθούν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα έργα αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου στα 3 – 5 Πηγάδια.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Νάουσας στην aftodioikisi.gr, έχει ως εξής:

 

 

–  Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία του δήμου για διάθεση καυσόξυλων;

Ύστερα από απόφαση που πάρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, βγάλαμε μια διαχειριστική μελέτη που εγκρίθηκε από το δασαρχείο Νάουσας. Σύμφωνα με αυτή ένα μέρος της ξυλείας από τους 10.000 τόνους, θα δοθεί πιο φτηνά μόνο σε άπορους δημότες μας, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε. Στο πλαίσιο αυτό ορίσαμε μια διαπαραταξιακή επιτροπή και θέσαμε κάποιους όρους, όπως π.χ. ότι οι εν λόγω δημότες πρέπει να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ και δικαιούνται μέχρι 5 τόνους προς 50 ευρώ ανά τόμο. Ο δήμος βέβαια δε βγάζει κανένα κέρδος από αυτά τα λεφτά γιατί τα διαθέτουμε προς πληρωμή των υλοτόμων, των δασοφυλάκων κτλ. Μέχρι σήμερα έχουμε δεχτεί 570 αιτήσεις. Στόχος μας και ύψιστη προτεραιότητα μας, αποτελεί η έμπρακτη βοήθεια προς τους δημότες μας.

 

– Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες του δήμου για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου 3 – 5 Πηγάδια;

Αρχικά να σας αναφέρω ότι πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ και αφορά στην αξιοποίηση και την επέκταση του συγκεκριμένου χιονοδρομικού, το οποίο επιπροσθέτως το λειτουργεί δημοτική επιχείρηση. Παράλληλα στη διπλανή έκταση του χιονοδρομικού στη «Ντορντόπολη» θα κατασκευαστεί Κέντρο Αθλητικού Προπονητικού Τουρισμού, όπου θα μπορούν διάφορες ομάδες να έρχονται για προετοιμασία κτλ. Στόχος η επισκεψιμότητα του κέντρου αυτού να είναι τεσσάρων εποχών. Ήδη έχει γίνει προδημοσίευση του διαγωνισμού. Να τονίσω επίσης ότι είναι το πρώτο έργο που ξεκινάει στο πλαίσιο αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας με ιδιώτες. Στην παρούσα στιγμή, λόγω της ζοφερής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, υπάρχει πρόβλημα εξεύρεσης επενδυτών και όπως καταλαβαίνετε είμαστε και εμείς εν αναμονή της δόσης των 31,5 δις ευρώ προκειμένου να υπάρχει ένα πιο καθαρό οικονομικό περιβάλλον. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που σημειώνεται καθυστέρηση στο εν λόγω έργο.

 

– Αντιμετωπίζετε προβλήματα στη μισθοδοσία του δήμου;

Καταρχάς να αναφέρω ότι ο Δήμος Νάουσας πραγματοποιεί άψογη οικονομική διαχείριση και ως εκ τούτου ανήκουμε στους πιο υγιείς οικονομικά δήμους πανελληνίως. Τα χρέη μας μάλιστα, είναι απολύτως ελεγχόμενα. Όμως λόγω των χαμηλότερων χρηματοδοτήσεων έχουμε έλλειμμα 130.000 ευρώ ανά μήνα στη μισθοδοσία μας. Μέχρι τα Χριστούγεννα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και δε θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα, όμως αν συνεχιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση, επιφυλάσσομαι…

 

– Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Νάουσας;

Το μήνυμα νομίζω πως είναι διαχρονικό και αφορά σε αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Η Νάουσα, από το 1705 με το κίνημα του Ζήση Καραδήμου με αφορμή το παιδομάζωμα, το Φεβρουάριο του 1822 που είναι το Ολοκαύτωμα, το 1912 με τους Βαλκανικούς Πολέμους, έχει γράψει τη δική της ιστορία. Άλλωστε είναι ο μόνος δήμος που έχει χαρακτηριστεί ως ηρωική πόλη, ένας ιδιαίτερα τιμητικός τίτλος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!