Κ. Τζανακούλης:Από εξωκοινοβουλευτικούς τι περιμένεις;

Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και στο συνάδελφό του Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο ασκεί ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα.

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση και ιδιαιτερα στα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμου και Τουρισμού», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακούλης και αναρωτιάτει δεικτικά: «Αλλά από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργους τι να περιμένεις;».

Παράληλλα ο δήμαρχος Λάρισας τονίζει ότι για 80 εκ. ευρώ που θα ήταν και το τελικό κόστος των αγώνων στέλνουμε τους Μεσογειακούς ακόμη και στην Τουρκία.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης είναι το εξής:

 

Κύριε δήμαρχε ποιος ευθύνεται που χάθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013;

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση και ιδιαιτερα στα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμου και Τουρισμού. Παρόλες τις προσπάθειες που κάναμε ως Οργανωτική Επιτροπή, των μεσογειακών Αγώνων να συναντησουμε τους αρμόδιους υπουργούς εδώ και 15 μήνες μόλις και μετά βίας μας δεχθηκαν πριν από 15 ημέρες.

Και τι έγινε σ’ αυτή τη συνάντηση;

Τους είπαμε ότι είχαμε μία τελευταία ευκαιρία να «σώσουμε» τους Μεσογειακούς και μας απάντησαν ότι λίγο να βελτιωνόταν το σχέδιο που τους παρουσιάσαμε για φιλοξενία των αθλητών σε κρουαζιερόπλοια και ξενοδοχεία το οποίο θα μείωνε το συνολικό κόστος των αγώνων σε 100 εκ ερώ (εκ των οποίων τα 20 εκ. μπορούσαμε να τα διασφαλίσουμε από χορηγούς) θα ήταν θετικοί.

Και γιατί δεν προχώρησε η συμφωνία;

Οι αρμόδιοι υπουργοί ουδέποτε τελικά μας απάντησαν. Αν μη τι άλλο η συμπεριφορά της κυβέρνησης ήταν αγενής. Δεν έστειλε έστω και την τελευταια στιγμή μια επιστολή στη ΔΕΜΑ ότι εγγυάται τη φιλοξενία των αθλητών των Μεσογειακών Αγώνων ή ότι τέλος πάντων για οικονομικούς λόγους δεν θέλει να γίνουν οι αγώνες. Αλλά από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργους τι να περιμένεις;…..

Και τώρα;

Τώρα χάσαμε οριστικά τους αγώνες και η ΔΕΜΑ σε επόμενη συνεδριάσή της θα αποφασίσει ανάμεσα στην Τρίπολη της Λιβύης, την Ισπανία και την Τουρκία. Δηλαδή, με λίγα λόγια για 80 εκ. ευρώ θα αφήσουμε οι αγώνες να πάνε ακόμη και στην Τουρκία. Όμως για τους Special Olympics που γίνονται στην Αθήνα φέτoς με κόστος 100 εκ ευρώ δεν μιλάει κανένας. Τους αγώνες αυτούς φαίνεται πως δεν του επηεράζει η οικονομική κρίση…..

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!