Κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: θα υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο

Μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει με νόημα: «Η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο. Αυτό θα προκληθεί από τον φόβο πρόωρων εκλογών και από την πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές ένα κόμμα που δεν είναι κανονικό».

Σε ερώτηση που του τέθηκε αν οι επενδυτές θα πρέπει να… θάψουν τα ελληνικά ομόλογα που διαθέτουν μέχρι να βγει νέος Πρόεδρος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Μην ρωτάτε εμένα, εγώ κάνω τη δουλειά μου. Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ!».

Όσο για τα διλήμματα που αναφύονται ξανά σχετικά με την Ελλάδα, ο υπουργός σημειώνει: «Κάποια διλήμματα που τα είχαμε απαντήσει το 2012 θα τεθούν ξανά τον Φεβρουάριο. Οι βουλευτές πάντως θα ξέρουν τι διακυβεύεται».

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την έξοδό της από το Ννημόνιο νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Λέει επ’ αυτού ο κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, επομένως δεν μπορεί να τρέξει μαραθώνιο. Το μοναδικό που μπορεί να κάνει είναι περιπάτους στο πάρκο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια γραμμή με τις αγορές».

Σε ερώτημα αν βλέπει κάποιες αλλαγές στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης αντιδράει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Βλέπω το ίδιο κόμμα, τους ίδιους ανθρώπους, με τον ίδιο διχαστικό λόγο. Το 40% αυτών δεν θα είχαν πρόβλημα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Για τον κ. Μητσοτάκη η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη λογική της εξόδου στις αγορές, αλλιώς πρέπει να συνεχίσει να δανείζεται από την Ευρωζώνη. Ο τρίτος δρόμος, έξοδος από το ευρώ και τύπωμα άλλου νομίσματος, θα ήταν καταστροφική.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΚΛΙΜΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση