Κ. Κόκκορης: Στόχος η καλύτερη ποιότητα & ποσότητα νερού σε όλη τη Ζάκυνθο

Συνέντευξη στην aftodioikisi.gr παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζακύνθου Κωνσταντίνος Κόκκορης μιλώντας για τους στόχους και τα έργα που αναμένονται να πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος σας ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζακύνθου;

Πρώτος και βασικός στόχος δικός μου και του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ζακύνθου είναι η παροχή της καλύτερης ποιότητας και ποσότητας νερού σε όλο το νησί και αυτό το καταφέρνουμε με την υλοποίηση έργων.

Ποια είναι τα έργα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά;

Το πρώτο μεγάλο έργο το οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 11 εκ. ευρώ ενώ αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου. Πρόκειται για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί τα ¾  του νησιού με 700 κυβικά νερού την ώρα.

Δεύτερον, βελτιώνουμε τις γεωτρήσεις με αντικατάσταση αντλιών και καθαρισμού όπου αυτές έχουν φθαρεί.

Φροντίζουμε για την αποκατάσταση κομματιών των εσωτερικών δικτύων που είναι πεπαλαιωμένα για την καλύτερη λειτουργία τους και την αποτελεσματική υδροδότηση των χωριών.

Επιπλέον, έχουμε συναντηθεί και είμαστε σε διαπραγμάτευση με το ΙΓΜΕ ώστε να κατέβει στο νησί για την πραγματοποίηση νέων γεωτρήσεων.

Επίσης στο νέο πρόγραμμα το ΕΣΠΑ 2014-20 έχουμε καταθέσει μελέτες για την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων μήκους 40 χλμ. που υπάρχουν ακόμα στο νησί όπως και για την επέκταση του δικτύου Αγ. Μαρίνα-Λούχα-Γύρι σε σημεία που δεν έχουν ακόμα υδροδότηση.

Παράλληλα, προχωράμε το θέμα της αποχέτευσης με παρεμβάσεις σε αντλιοστάσια, αγωγούς και όπου χρειάζεται βελτίωση του βιολογικού για να μπορέσει να δεχτεί τα λύματα το Καλοκαίρι, όσα και αν είναι αυτά.

Ποιες είναι οι δράσεις της ΔΕΥΑ Ζακύνθου που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών;

Σε καθημερινή βάση παρεμβαίνουμε σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται στα δίκτυα μας και στο αποχετευτικό μας ενώ γίνονται προσπάθειες για όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες παρόλο που μετά το 2010 με τα μνημόνια έχουμε ελλείψεις προσωπικού. Θέλω να τονίσω ότι οι εργαζόμενοι είναι φιλότιμοι και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα προβλήματα παρόλο που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς όπως είναι γνωστό η ΔΕΥΑ είναι υπηρεσία που δεν έχει ωράριο.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι με την κρίση έχουμε οικονομικά προβλήματα. Προσπαθούμε με διακανονισμούς και ήπια μέσα να βοηθήσουμε ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν οι οφειλέτες γιατί τους κατανοούμε και γνωρίζουμε ότι υπάρχει εξαθλίωση. Έχουμε κάνει έκκληση σε τοπικά μέσα για εφαρμογή διακανονισμών για οφειλές καθώς όπως είναι ευρέως γνωστό οι ΔΕΥΑ είναι αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις εποπτευόμενες από τους δήμους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΔΕΥΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!