Κ. Αγοραστός: Είχα προειδοποιήσει για τους αγώνες

«Είχα προειδοποιήσει έγκαιρα το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ότι ο κίνδυνος της απώλειας των Μεσογειακών Αγώνων, ήταν ορατός» , τονίζει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Προσθέτει δε, ότι θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο τα χρήματα για μεγάλα έργα υποδομής που είχαν προϋπολογισθεί για την περιοχή με αφορμή τους Μεσογειακούς.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:

– Κύριε Αγοραστέ θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο σας για την αιφνιδιαστική απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων μετά από την έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι, να αφαιρέσει του Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα.

Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους κατοίκους του Βόλου και της Λάρισας και για εμένα προσωπικά τον ίδιο. Δυστυχώς με αυτή την απόφαση χάνεται μία τεράστια ευκαιρία εξωστρέφειας, εθελοντισμού κι ελπίδας. Σίγουρα το πλήγμα στη γενικότερη ανάπτυξη και τον τουρισμό είναι σαφέστατα μεγάλο. Εμείς θέλαμε η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων να αποτελέσει αφορμή έτσι ώστε να διασφαλίσουμε σε πρώτο στάδιο την κατασκευή των μεγάλων έργων που έχουμε τόσο ανάγκη κι έπειτα να διεκδικήσουμε μελλοντικά κι άλλες αθλητικές οργανώσεις που θα έχουν πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

– Σε ποιους κατά την άποψή σας αναλογούν οι μεγαλύτερες ευθύνες για την απώλεια των αγώνων και σε ποιες ενέργειες προβήκατε, ως νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη;

Είχα προειδοποιήσει έγκαιρα το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ότι ο κίνδυνος της απώλειας των Μεσογειακών Αγώνων ήταν ορατός. Σε αντίθεση όμως με τις συνεχείς διαβεβαιώσεις τους για άμεση διευθέτηση των οποιοδήποτε δυσκολιών που θα προέκυπταν, δεν έλαβα ουδέποτε σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση, με αποτέλεσμα να μη γίνει τίποτα και να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

– Τι προτίθεστε να κάνετε από εδώ και πέρα; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποστείλετε στον κόσμο της Θεσσαλίας που παρακολουθεί έκπληκτος τις εξελίξεις;

Καταρχάς θα προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό σε συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων. Οφείλουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο που πήγαν τα λεφτά, που διατέθηκαν ως τώρα για τη διεξαγωγή των αγώνων και να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Πάντως σε κάθε περίπτωση τονίζω ότι τα χρήματα που δικαιούταν η περιφέρεια για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, θα τα διεκδικήσουμε έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες κατασκευές έργων που θα λειτουργήσουν ως εφαλτήριο υποδομών για τον αθλητισμό και κυρίως τη νεολαία μας.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!