Γιώργος Κουμουτσάκος*: Την Κυριακή ας σκεφτούμε…

Την Κυριακή στις κάλπες ας σκεφτούμε, την επόμενη ημέρα. Τι θα γίνεται και  προς τα πού θα πηγαίνει η χώρα. Προς τα πού θα τραβούν η οικονομία, η κοινωνία, τα εθνικά μας ζητήματα;

Μετά από πέντε χρόνια θυσιών, είμαστε μόλις ένα βήμα από την επιστροφή στην κανονικότατα. Τίποτε, όμως, δεν είναι εύκολο. Οι κοινωνικές παρενέργειες της κρίσης δεν γιατρεύονται με κάλπικες υποσχέσεις, ούτε με πειραματισμούς, που θα οδηγούσαν σε ρήξη με τους εταίρους μας,.

Οι περιστάσεις απαιτούν στέρεα βήματα, που οδηγούν με σιγουριά στην έξοδο από την κρίση, την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική ανασυγκρότηση.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της και οι εταίροι μας υποχρεούνται να ανταποκριθούν στις δικές τους..

Άμεση προτεραιότητα είναι η εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα και της εμπιστοσύνης στην Οικονομία μας. Είναι, ταυτόχρονα ανάγκη , η δημιουργία γόνιμου εδάφους για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που να φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Μόνο έτσι μπορεί να αυξηθεί το εθνικό προϊόν και να υπάρξουν νέα έσοδα.

Αυταπάτες, στις κρίσιμες αυτές ώρες δεν μπορεί να υπάρχουν. Είναι ανάγκη να μην αγνοούμε ούτε τις ευκαιρίες, ούτε τους κινδύνους, που υπάρχουν μπροστά μας. Κι αυτό ισχύει για τα  οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα και για τα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα. Για να τα επιτύχουμε όλα αυτά πυξίδα μας πρέπει να είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια. Μακριά από παραμοφωτικούς λαϊκισμούς που ακυρώνουν την αποτελεσματικότητα κάθε εθνικής προσπάθειας. Μόνον η τόλμη της αλήθειας θα μας βγάλει οριστικά από την κρίση.

*Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΝΔ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ, Β΄ΑΘΗΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!