γ-μώραλης-ο-β-μαρινάκης-βοήθησε-τον-πει-611593

Γ.Μώραλης: Ο Β.Μαρινάκης βοήθησε τον Πειραιά -Στεναχωρήθηκα για τον Π.Κόκκαλη (βίντεο)

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη θέση του δημοτικού συμβούλου Πειραιά δεν αποκλείει στη συνέντευξή του στο web tv του aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης: «Γιατί να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Μαρινάκης; Ήταν ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2014», λέει χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Προσθέτει, δε, ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Β.Μαρινάκης, που, όπως λέει, «είναι ο ιδιοκτήτης του μεγάλου συλλόγου της πόλης και ένας από τους πιο επιτυχημένους εφοπλιστές της χώρας», βοήθησε με τις δωρεές του την τοπική κοινωνία και «ουδέποτε αναμείχθηκε στα διοικητικά του δήμου Πειραιά».  Ζητά, μάλιστα, από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μπελαβίλα να μιλήσει για τα προβλήματα της πόλης και να σταματήσει να μιλά για ολιγάρχες που πάνε να καταλάβουν τον Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο καιρό ήταν μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης που έκανε την επιλογή του να κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ερωτηθείς για την επιλογή του κ. Κόκκαλη, εξομολογείται ότι «δεν στεναχωριέται που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος αλλά για την διαδικασία που ακολούθησε. Έκανε μία επιλογή. Ουδείς αναντικατάστατος», προσθέτει.

Ο κ. Μώραλης μιλά επίσης για το έργο που έγινε στο δήμο επικεντρώνοντας στην τακτοποίηση οικονομικών θεμάτων του Πειραιά αλλά και στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), που, όπως λέει, «είναι η ναυαρχίδα μας», προαναγγέλλοντας ότι βασικός στόχος για την επόμενη τετραετία θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τέλος, αναφορικά με τον στόχο στις εκλογές του Μαΐου, υποστηρίζει ότι είναι «το λιγότερο να βρίσκεται το 4 μπροστά» από το ποσοστό του συνδυασμού του, ενώ σε σχέση με τις συνεργασίες για τη διοίκηση του δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου επισημαίνει ότι «είμαστε πιο κοντά με τον Νίκο Βλαχάκο, τον υποψήφιο της ΝΔ».