γ-κουμουτσάκος-ιστορικής-σημασίας-ο-184632

Γ. Κουμουτσάκος: «Ιστορικής σημασίας οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου»

Με άρθρο του στην aftodioikisi.gr o υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος εκφράζει τις απόψεις του για τις εκλογές και την οικονομική κρίση. «Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολιτευτικής Περιόδου και είναι ιστορικής σημασίας. Θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια και κυρίως ζητήματα, που θα αφορούν στην Οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου έχει ως εξής:

«Οι εκλογές αυτές προκλήθηκαν με λάθος τρόπο, σε λάθος χρόνο. «Εκβιάστηκαν» με εργαλειοποίηση μάλιστα του Συντάγματος από μια μειοψηφία της Βουλής 132 έναντι 168 βουλευτών, με βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τηΧρυσή Αυγή.  Τις εκλογές αυτές στην ουσία δεν τις επιθυμούσε κανείς. Ούτε ο λαός, ούτε και η αγορά. Επιβλήθηκαν σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, την ώρα που γινόταν η διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και τη χάραξη πιστοληπτικής γραμμής. Στην ουσία λειτουργούν ανασχετικά σε σχέση με την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, που μόλις είχαν ξεκινήσει.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολιτευτικής Περιόδου και είναι ιστορικής σημασίας. Θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια και κυρίως ζητήματα, που θα αφορούν στην Οικονομία.

Η χώρα βιώνει εδώ και πέντε χρόνια μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο σε ειρηνική  περίοδο. Η Ελλάδα πριν από δυόμιση χρόνια ήταν αντιμέτωπη με έξοδο από το ευρώ και χρεοκοπία. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος, η κυβέρνηση αναγκάστηκε, κάποιες φορές, να συμβιβαστεί με πολιτικές που απέκλιναν από τις ιδεολογικές αρχές μας, ενώ κάτω από τις πιεστικές ανάγκες των καιρών δεν απέφυγε λάθη και αδικίες.  Χάρις στις θυσίες όλων πετύχαμε την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή, φτάσαμε στο τέλος της ύφεσης, οδεύουμε σταθερά στην ανάπτυξη και έχουμε ήδη τα πρώτα σημάδια μείωσης της ανεργίας. Βάλαμε τα θεμέλια για την επόμενη μέρα. Όλα, ωστόσο, μπορεί να χαθούν σε μια στιγμή. Αρκεί ένα «ατύχημα» για να κατρακυλήσουμε σε καταστάσεις εφιαλτικές για όλους. Για τη χώρα και τους πολίτες της.

Το τέλος της κρίσης δεν θα έρθει με λόγια του αέρα, αντιγραφή του «λεφτά υπάρχουν» και απειλές προς τις αγορές. Ούτε με πειραματισμούς. Μια ρήξη με τους εταίρους μας θα είχε δραματικές συνέπειες. Θα διέκοπτε τους κοινοτικούς πόρους που ξεπερνούν τα 43 δις ευρώ, θα ζωντάνευε τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Θα διέκοπτε την παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κάτι που στην ουσία θα ισοδυναμούσε με έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Οι καιροί απαιτούν σίγουρα βήματα που οδηγούν σε έξοδο από την κρίση και σε οικονομική ανάκαμψη. Άμεση προτεραιότητα είναι η έξοδος από το μνημόνιο και η ρύθμιση του χρέους, σύμφωνα με την απόφαση των εταίρων μας. Άμεσος στόχος είναι η δημιουργία γόνιμου εδάφους για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Βασικά εργαλεία της πολιτικής στη νέα εποχή είναι οι  αποκρατικοποιήσεις, οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις τόσο στο κράτος, όσο και στις δομές της αγοράς. Μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την επιχειρηματικότητα, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και ευνοούν την είσοδο νέων επιχειρήσεων.

Σκοπός είναι μια Ελλάδα που παράγει, εξάγει και προοδεύει. Η Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε.»