Ερωτόκριτος: Δεν έχει νόημα να είμαι δήμαρχος

«Αν δεν αλλάξει κάτι δεν έχει νόημα να είμαι δήμαρχος, αφού δε θα μπορώ να εκπληρώσω αυτό για το οποίο με εξέλεξε ο κόσμος. Καταλαβαίνετε ότι μέχρι και στην παραίτηση μπορώ να φτάσω πλέον, δε συζητάω μόνο για κλείσιμο».

Αυτό σημειώνει με έμφαση σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Κάσου Δημήτρης Ερωτόκριτος, εκφράζοντας έτσι την απόγνωση του με αφορμή την παραίτηση, λόγω συνταξιοδότησης του μοναδικού διοικητικού υπαλλήλου που εργάζοταν στο δήμο.

Τονίζει, δε, ότι η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών είναι πλέον ανύπαρκτη και είναι φύσει αδύνατον ο δήμος να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του νησιού.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Κάσου στην aftodioikisi.gr, έχει ως εξής:

–          Με αφορμή αφ’ ενός την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του ενός και μοναδικού υπαλλήλου, και αφ’ ετέρου το «πάγωμα» των προσλήψεων στους δήμους μέχρι το 2016, που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής, πιστεύετε ότι ο κίνδυνος για το Δήμο Κάσου, να βάλει οριστικά πλέον «λουκέτο» είναι ορατός περισσότερο από ποτέ ;

Στην πραγματικότητα ο Δήμος Κάσου είναι κλειστός από το καλοκαίρι. Καταρχάς να τονίσω ότι ο εν λόγω υπάλληλος ήταν για εμάς τα πάντα. Από ανταποκριτής του ΟΓΑ, πρακτικογράφος, ταμίας, τα πάντα… Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι φύσει αδύνατο ο δήμος να εξυπηρετήσει ένα νησί με 1.100 μόνιμους κάτοικους που πολλαπλασιάζονται συν τοις άλλοις κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Έχουμε φτάσει στο απόλυτο μηδέν. Μέχρι το 2016 περιμένετε να βρω τρόπους να αναστήσω ξαφνικά το Δήμο; Είμαστε «κλινικά νεκροί». Σε ότι αφορά το «πάγωμα» των προσλήψεων το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι πρόκειται για μια απόφαση τραγική και εκτός πραγματικότητας. Αντί να μειώνουμε τα προβλήματα τα διογκώνουμε.

–          Στο πρόσφατο παρελθόν έχετε λάβει επανειλημμένες διαβεβαιώσεις προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα στελέχωσης που αντιμετωπίζει ο δήμος. Δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα;

Πάντα λάμβανα υποσχέσεις. Και από το νυν υπουργό Εσωτερικών και από τον κ. Κουκουλόπουλο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Κανείς δεν έκανε τίποτα όμως. Όλες έμειναν στα λόγια, στην πράξη ποτέ. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν έχει νόημα να είμαι δήμαρχος, αφού δε θα μπορώ να εκπληρώσω αυτό για το οποίο με εξέλεξε ο κόσμος. Καταλαβαίνετε ότι μέχρι και στην παραίτηση μπορώ να φτάσω πλέον, δε συζητάω μόνο για κλείσιμο.

–          Παρά τη ζοφερή κατάσταση που μας περιγράφετε, βλέπετε «φως στο τούνελ»; Πιστεύετε ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση έστω και την ύστατη ώρα;

Ευελπιστώ πως ναι και ως εκ τούτου έχω ήδη ξεκινήσει επαφές με όλους τους βουλευτές του νομού και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι ήδη ενήμερος και αυτός. Από την ερχόμενη Δευτέρα περιμένω μία άμεση και πιο ουσιαστική λύση από ποτέ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!