Δύο μέτρα & δύο σταθμά: Πρόστιμα στους πολίτες, παρακάλια στην Εκκλησία

Την περασμένη Τετάρτη η aftodioikisi.gr είχε προβλέψει ότι «πρώτα θα κλείσει η χώρα και μετά οι Εκκλησίες». Έξι ημέρες μετά, δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε. Παρότι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα λειτουργούν, πλέον, μόνο οι απολύτως απαραίτητες δομές και υπηρεσίες και αυτές τηρώντας, στις περισσότερες των περιπτώσεων, με (θρησκευτική) ευλάβεια τους κανόνες που υπαγορεύει η επιστήμη για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις εκκλησίες ανά την Ελλάδα γίνεται… πάρτι.

Πιστοί προσέρχονται και αναμένουν στην ουρά για να κοινωνήσουν , θεωρώντας, προφανώς, ότι, όπως τους διαβεβαιώνει η επίσημη Εκκλησία, δεν κινδυνεύουν από την θεία κοινωνία, μητροπολίτες αλλά και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιτίθενται σε όσους ασκούν κριτική στην Ιερά Σύνοδο, υποστηρίζοντας ότι  «η Επιστήμη δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Εκκλησία».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, που κλείνει από σχολεία και καφετέριες έως χιονοδρομικά κέντρα και παραλίες, εμφανίζεται μέσω, μάλιστα, του ίδιου του Πρωθυπουργού, να αρκείται, απλώς, να εκφράζει παραινέσεις προς την Εκκλησία.

Με αυτό τον τρόπο, όμως, η επίσημη Πολιτεία μοιάζει να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά και στην περίπτωση του κορωνοϊού: Οι «αδύναμοι», οι απλοί πολίτες, οι καταστηματάρχες, οι επιχειρηματίες, απειλούνται, και πολύ σωστά, με υπέρογκα πρόστιμα και με φυλάκιση σε περίπτωση που παραβούν τους , απολύτως αναγκαίους, κανόνες, για να μην γίνει η Ελλάδα Ιταλία, ενώ η Εκκλησία που, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν, είναι ιδιαιτέρως ισχυρή, όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο, αλλά και η Πολιτεία εμφανίζεται να την εκλιπαρεί να πράξει το αυτονόητο για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι την ευθύνη που δεν επιδεικνύει η Πολιτεία, θα την επιδείξει, έστω και την ύστατη ώρα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα.

Ας κλείσει τις Εκκλησίες που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελούν υγειονομικές βόμβες και ας πει, επιτέλους, αυτό που είπαν φωτισμένοι ιεράρχες όπως ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ή ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: «Εκτελείτε τα θρησκευτικά σας καθήκοντα από το σπίτι».

Εκτός κι αν η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θέλουν, για μια ακόμη φορά, να ταυτιστούν με τους πιο ακραίους από τους ιεράρχες, όπως ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που ζητά να μην κλείσουν οι ναοί όσο κι αν εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Άλλωστε, κατά τον συγκεκριμένο ιεράρχη, ένα ψέκασμα με αγιασμό φτάνει για να σωθεί κανείς από τον κορωνοϊό.

Ας ελπίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα σταθεί, αυτή την κρίσιμη ώρα, στο ύψος των περιστάσεων και στην σημερινή της απόφαση, δεν θα συμπληρώσει: Μαζί και λίγη θεία κοινωνία....

aftodioikisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καρφιά» Ιερώνυμου για κυβέρνηση: Έπρεπε να είχε αναστείλει τελετές για όλα τα θρησκευτικά δόγματα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΧΩΡΑ, ΚΛΕΙΣΤΟΙ, ΝΑΟΙ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!