δ-κάρναβος-η-αυτοδιοίκηση-στην-πρώτη-γ-890628

Δ. Κάρναβος: Η Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Η δίκαιη κατανομή των κεφαλαίων ανάκαμψης, η πλήρης δέσμευση στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών για το κλίμα και την ενέργεια, καθώς και τα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η συμμετοχή των νέων σε νομοθετικές διαδικασίες σχετικά με τη δράση για το κλίμα ήταν τα κύρια σημεία που συζητήθηκαν στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη συνεδρίαση  της επιτροπής για το «Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια» (ENVE) της 26ης Μαρτίου και στο πλαίσιο  της συζήτησης με θέμα «Δράση για το κλίμα στο παγκόσμιο πλαίσιο: στο δρόμο προς τη Γλασκόβη».

Η ανάκαμψη της Ευρώπης πρέπει να είναι μια πράσινη ανάκαμψη

Οι πόλεις και οι περιφέρειες πρέπει να συμμετέχουν πλήρως στη σύνταξη και την εφαρμογή των σχεδίων για το κλίμα και την ανάκαμψη

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, και Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι ενώ οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές έχουν δεσμευτεί  να επιτύχουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Συμφωνίας του Παρισιού, η δέσμευσή τους είναι το κλειδί για την επιτυχία.

«Εάν θέλουμε να πετύχουμε, χρειαζόμαστε περισσότερη χρηματοδότηση, πλήρη δέσμευση στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών για το κλίμα και την ενέργεια, καθώς καιουσιαστική συμμετοχή στα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Περισσότερες συνεργασίες και επενδύσεις σε βασικούς πράσινους τομείς, περισσότερη έρευνα και καινοτομία και περισσότερες θέσεις εργασίας. Οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των αρνητικών επιπτώσεών της. Είμαστε οι πιο αξιόπιστοι και πλησιέστεροι στο ανθρώπινο επίπεδο, αλλά χρειαζόμαστε συγκεκριμένες ενέργειες και απτά αποτελέσματα που θα μπορέσουν οι πολίτες μας να ενσωματώσουν. Πρέπει να οικοδομήσουμε ανθεκτικές κοινωνίες και να δημιουργήσουμε πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη».

https://www.eppcor.eu/press-releases/europes-recovery-must-be-a-green-recovery/

https://twitter.com/epp_cor/status/1375419482055843843?s=21