αρχίζει-η-παρέλαση-των-προβλημάτων-τρ-398774

Αρχίζει η παρέλαση των προβλημάτων- Τρόμος στο Μ. Μαξίμου από την οργή των νέων

Αρχίζει  η παρέλαση των προβλημάτων- Τρόμος στο Μ. Μαξίμου από την οργή των νέων

Αντιμέτωπη με μια σειρά από ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν δια της οδού της επικοινωνίας, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Η λάμψη των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ήταν το τελευταίο διάλλειμα της κυβέρνησης πριν την επιστροφή της στην άβυσσο των προβλημάτων που προκαλεί η επέλαση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι βαρύ.  Τον τελευταίο μήνα οι δύο πυλώνες που στήριζαν την εικόνα της κυβέρνησης, η επικοινωνία και η διαμόρφωση ενός κλίματος αισιοδοξίας ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από το τούνελ, ανατινάχθηκαν από τις πυκνές και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Καταρρέει η εικόνα του… Μωυσή

Η εικόνα του Πρωθυπουργού έχει υποστεί πλήγμα βαρύ. Μέσα σε ένα μήνα η ισχύς της πρωθυπουργικής του εικόνας υποχώρησε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη απέχει πολύ από αυτή του Μωυσή που επιχείρησαν να φιλοτεχνήσουν τα, φιλικά προς την κυβέρνηση, μέσα ενημέρωσης.

Η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζει να είναι πιο κοντά σε αυτή που περιέγραψε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Ένας πιλότος αεροπλάνου που πετά  μέσα σε βαριά σύννεφα και ψάχνει απεγνωσμένα, χωρίς να τα καταφέρνει, να βρει ξέφωτο για να διαφύγει.

Δεν είναι αθώος του αίματος ο Πρωθυπουργός  για όλη αυτή την υποχώρηση που, όπως λέγεται, ενδεχομένως να είχε πάρει τη μορφή ελεύθερης πτώσης αν η αντιπολίτευση έπειθε ότι αποτελεί μια συγκροτημένη εναλλακτική λύση.

Καλλιέργησε, όπως και πέρσι το καλοκαίρι μια εικόνα υπέρμετρης αισιοδοξίας την οποία, τελικά,  δεν δικαίωσαν οι εξελίξεις. Ο κόσμος νοιώθει ότι αντί να βγαίνουμε από το τούνελ, όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, μπαίνουμε πιο βαθιά σε αυτό. Η σχέση εμπιστοσύνης που υπήρχε με τον κόσμο, ανατινάχθηκε.

Η οργή των νέων

Αυτό όμως που προκαλεί τρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η οργή των νέων. Που θεωρούν καταστροφικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Που ασφυκτιούν από την στέρηση των ελευθεριών τους, πολλές από τις οποίες θεωρούν αχρείαστες.

Που ενώ ετοιμάζονταν να βγουν στην αγορά εργασίας βλέπουν τις προοπτικές για απασχόληση και αξιοπρεπή αμοιβή να εκμηδενίζονται.

Οι δύο δρόμοι

Η περίοδος της επικοινωνίας πέρασε.

Από σήμερα τα προβλήματα αρχίζουν να παρελαύνουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δύο δρόμοι υπάρχουν.

Της αντιμετώπισής τους, με αποφάσεις που θα εμπεδώσουν ένα κλίμα ασφάλειας και σιγουριάς στην κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά.

Της αδυναμίας επίλυσής τους που θα οδηγήσει, ενδεχομένως και πολύ γρήγορα σε μια νέα πολιτική γεωγραφία.

Σε κάθε περίπτωση από σήμερα το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται σε μια περίοδο η οποία μπορεί να περιγραφεί με τη φράση «τα ψέματα τελείωσαν».

Πολύ περισσότερο, τα κάθε λογής παραμύθια.